Soliter u Travniku pod blokadom zbog zaraženog muškarca - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Soliter u Travniku pod blokadom zbog zaraženog muškarca

Kantonalni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona, uz podršku policije, potpuno je blokirao soliter i sve stanare u Novom Travniku zbog muškarca pozitivnog na virus korona, koji tu živi.

Svim stanarima solitera u Novom Travniku zabranjen je izlazak, svi su u samoizolaciji, a na snazi je zabrana ulaska u zgradu bilo kome drugom, prenosi portal Kliks.

Kantonalni ministar zdravstva Anto Matić rekao je da je zaražena osoba iz “Tvornice mašina i hidraulike” iz Novog Travnika, čiji je rad obustavljen i da je bila na zabavi u firmi “Igman” u Konjicu.

  • Ona je u samoizolaciji i nema nikakve simptome. Testirali smo je preventivno, jer je bila na zabavi u Konjicu i trenutno istražujemo njene kontakte. Imamo spisak radnika i svima je naložena samoizolacija, a firmi naređena obustava rada. Zgrada je stavljena pod izolaciju i policija to prati – objasnio je Matić.

U funkciji je i broj Doma zdravlja 030/792-500, pa se svi stanari solitera mole da pozovu ovaj broj ukoliko primijete simptome virusa korona.

Klix

Danas objavljeno

Erdogan proglasio pobjedu, Kilidždaroglu ne priznaje poraz, čekaju se zvanični rezultati

Vanja A

Snažan zemljotres pogodio Kolumbiju

Vanja A

U ponedjeljak nestabilno uz čestu kišu i pljuskove

Vanja A

Ostavite komentar