SolarWinds hakeri pristupili Microsoftovom izvornom kodu - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

SolarWinds hakeri pristupili Microsoftovom izvornom kodu

Hakeri, koji stoje iza SolarWinds napada, imali su dublji pristup Microsoftovim sistemima nego što je to kompanija ranije obelodanila. 

Microsoft, koji je prethodno potvrdio da je u svom sistemu pronašao kompromitovani kod, sada ističe da su hakeri imali mogućnost pristupa izvornom kodu.

Naša istraga je otkrila pokušaje aktivnosti izvan samog prisustva malicioznog SolarWinds koda u našem okruženju. Otkrili smo neobične aktivnosti na manjem broju internih naloga i nakon pregleda otkrili smo da je jedan nalog korišćen za pregled izvornog koda“, ističe Microsoft u saopštenju.

Kompanija je istakla da nijedan njen kod nije izmenjen i da će se istraga po ovom pitanju nastaviti. “Ova aktivnost nije dovela u opasnost sigurnost naših usluga ili kompromitovanje bilo kojih podataka o klijentima”, ističe Microsoft.

Iako je Microsoft umanjio rizik povezan sa ovim otkrićem, to je samo dokaz više o tome koliko je hakerski napad bio produktivan. Budući da je SolarWinds mrežni sigurnosni softver široko rasprostranjen, grupa koja stoji iza hakovanja potencijalno je mogla da pristupi nepoznatoj količini osetljivih podataka vladinih agencija i velikih korporacija.

Izvor: Benchmark/Engadget

Danas objavljeno

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Magic Leap dobio finansijsku injekciju za dalji razvoj inovativnog AR uređaja

Zeljka

Ostavite komentar