ŠOKIRAO JAVNOST Ovo je OBJAŠNJENJE zašto je bagerista OTPAD samo prebacio preko mosta - BIGportal.ba
Region Vijesti

ŠOKIRAO JAVNOST Ovo je OBJAŠNJENJE zašto je bagerista OTPAD samo prebacio preko mosta

Snimak iz Novog Pazara juče je šokirao javnost, s obzirom na to da se na njemu vidi kako bager izvlači iz rijeke gomilu đubreta, i potom ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta! Sada je stiglo i objašnjenje zašto se tako postupilo. Nema ko se nije zapitao čija…

Snimak iz Novog Pazara juče je šokirao javnost, s obzirom na to da se na njemu vidi kako bager izvlači iz rijeke gomilu đubreta, i potom ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta! Sada je stiglo i objašnjenje zašto se tako postupilo.
Nema ko se nije zapitao čija je to bila ideja i kako nikome odmah nije palo na pamet da đubre prebaci u kamion i tako ga se trajno riješi, umjesto da ga samo pusti dalje niz vodu, prenosi Blic.

Sada smo od nadležnih saznali da takav postupak ima i svoj stručni naziv – “razmuljivanje” i da je bagerista zapravo ovim potezom spriječio dodatno izlivanje vode.

Najveću štetu u Novom Pazaru, izazvanu poplavama, predstavljaju upravo uništeni mostovi. A ovaj most na rijeci Raški (ne na Jošanici kako je to prvobitno objavljeno) spasen je, tvrde u Štabu za vanredne situacije, upravom dejstvom bageriste.

Kako su nam objasnili, u pitanju je svojevrsno “razmuljavanje”: kašika bagera treba da razbije čep koji se stvorio od mulja, nanesenih balvana i drugih gabaritnih predmeta, kako bi voda mogla da proteče, a ne da se izlije.

“Sve je to zbog vanrednog stanja”

https://twitter.com/zavnos1945/status/1135545292475052032

Zagrabivši mulj, kašika bagera usput je pokupila i nakupljeno smeće, koga su lokalne rijeke prepune, a činjenica da nije odloženo na obalu ili u kamion, koji bi ga prevezao do smetilišta, opravdana je činjenicom da je u pitanju vanredno stanje.

– Kako bi se što hitnije reagovalo i spriječilo izlivanje rijeka i plavljenje kuća, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća i upućena na kritične tačke. U ovom slučaju se vjerovatno radi o bageru privatne firme koji je angažovan na čišćenju korita Raške u naselju Selakovac, kod takozvanog Hadžibulića mosta – kazao je juče za “Blic” jedan od članova Štaba za vanredne situacije.

On nije međutim mogao da nam objasni i zašto je smeće ponovo bacio u rijeku, a ne na obalu.

– Vjerovatno je vozač u tom trenutku razmišljao samo kako da ukloni taj “čep” koji se stvorio i spriječi izlivanje Raške, bez razmišljanja da će te flaše možda negdje nizvodno napraviti neki problem – kaže za “Blic” jedan od članova Štaba za vanredne situacije.

Kako je dodao, šteta bi bila znatno veća da nije bilo dobre reakcije javnih i privatnih preduzeća, kao i pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP.

Blic

Danas objavljeno

Oficirka austrijske vojske otpuštena zbog širenja teorija zavjere

M.

Teroristički napad na Rusiju?

M.

U Banjaluci od ponedjeljka vakcinacija trećom dozom vakcine

M.

Ostavite komentar