Šokantno otkriće vezano za Huawei "zamjenu" za Android! - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Šokantno otkriće vezano za Huawei “zamjenu” za Android!

HongMeng OS, koji je Huawei najavio kao zamenu za operativni sistem Android, zapravo nije to što smo mislili!

HongMeng OS, koji je Huawei najavio kao zamenu za operativni sistem Android, zapravo nije to što smo mislili!

Operativni sistem HongMeng nešto je o čemu se šuška već mesecima, a Huawei je i potvrdio da radi na sopstvenom OS-u posle “okršaja” sa američkim vlastima i gubitka Android licence.

Ali, HongMeng NIJE za pametne telefone!

Predsednik kompanije, Liang Hua, rekao je kineskim medijima da Huawei “i dalje preferira Android” za svoje pametne telefone.

“Razvili smo ga za IoT uređaje, kako bi smanjili vreme potrebno za prenos podataka i povezivanje. Kada su u pitanju pametni telefoni, i dalje nam je Android prvi izbor. Još uvek nismo odlučili da li je HongMeng, zapravo, moguće razviti kao operativni sistem za pametne telefone,” rekao je on na konferenciji za medije u Šenženu.

Zašto su zaratili Huawei i Amerika

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa stavila je u maju Huawei na crnu listu zbog čega ne može da sarađuje sa američkim kompanijama poput Alphabet Inc. (Google), čiji je sistem Android korišćen u mobilnim telefonima ovog proizvođača. Huawei je već u junu podneo zahtev za registraciju zaštitnog znaka HongMeng u zemljama EU, Australije, Indonezije, Indije, Meksika, Tajlanda, Kambodže, Kanade, Južne Koreje, Novog Zelanda i Perua.

Huawei je optužen, osim za navodnu špijunažu, i za bankarsku prevaru kako bi izbegao američke sankcije uvedene Iranu i opstrukciju pravde. Pošto se nalazi na crnoj listi druge kompanije iz SAD ne smeju da prodaju ili prenose svoju tehnologiju kompaniji Huawei osim u slučaju da poseduju posebnu dozvolu.

Huawei negira krivicu i tvrdi da su neosnovane tvrdnje da predstavlja bezbednosnu pretnju SAD.

Danas objavljeno

Windows 10 vam se zamrzava? Probajte neko od ovih rješenja

Zeljka

Šta sve može TV od 400.000 dolara?

Zeljka

Kompanija iz SAD upozorava: “Sajber rat je neizbježan, građani će biti uvučeni u njega”

Zeljka

Ostavite komentar