Šokantna izjava američkog ambasadora: Griješite, Nikola Tesla je Amerikanac - BIGportal.ba
Region Vijesti

Šokantna izjava američkog ambasadora: Griješite, Nikola Tesla je Amerikanac

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, poznati naučnik i genije Nikola Tesla – Amerikanac.

Godfri je na svečanom ispraćaju novog aviona Er Srbije erbas A330 sa likom Nikole Tesle na prvi let za Njujork rekao da se ovdje ljudi najlakše naljute kada čuju od drugih da je Tesla njihov po rođenju i da u tome griješe i jedni i drugi.

  • Znam da je Srbe najlakše naljutiti ako drugi kažu da je Nikola Tesla njihov po rođenju! Žao mi je, ali griješite i jedni i drugi, po mom mišljenju – on je Amerikanac! Ne po rođenju nego po svom izboru – kazao je američki ambasador, koji je novom avionu u floti Er Srbije poželio srećan put i miran let.
  • Prije nego što me gađate pokvarenim jajima podsjetiću da smo mi Amerikanci ponosni na nasljednike u SAD bilo da imaju japanske, meksičke, srpske korijene. Isto važi i za Nikolu Teslu, koji je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin – dodao je Godfri.

Naveo je i da je Tesla simbol inovacije, istrajnosti, značaja obnove i novih početaka, kao i odnosa SAD i Srbije.

On je dodao da on lično ima niz imena i prijedloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije – Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na te riječi američkog ambasadora i kroz smijeh prokomentarisala da je ambasador bio na ivici “ozbiljnog diplomatskog incidenta“ koji je izbjegnut.

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar