Šok u Austriji: Kafana samo za nevakcinisane - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šok u Austriji: Kafana samo za nevakcinisane

U kafiću u mestu Strobl na jezeru Volfgangze u opštini Salcburg vlasnici uslužuju samo osobe koje nisu primile vakcinu protiv kovida 19.

Svoju neobičnu odluku vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-trgovine nije želela da komentariše, pa su za odgovor ostali uskraćeni ne samo predstavnici medija, već i gradonačelnik, opština i turističke organizacije u ovom mestu.

Iako nije oduševljen ovakvom odlukom, gradonačelnik Strobla Jozef Veikinger kaže da ovakav postupak nije protivpravan i ističe da će ovakvom odlukom vlasnica samo uticati da gosti ne dolaze u ovaj kafić, jer to ne odgovara smernicama ovog grada i države.

Profesorka filozofije prava na Univerzitetu u Salcburgu Silvija Traunvizer kaže da je ovaj slučaj samo još jedna potvrda udaljavanja mnogih ljudi od klasičnog društveno-političkog i zdravstvenog sistema.

“Smatram da je pandemija razjedinila društvo, ali ne samo društvo. Ona ulazi i u mnoge druge pore društvenog života, pa tako na primer može izazvati i sukobe među zaposlenima u preduzećima ili unutar porodice, ali dovesti i do raspada prijateljstava”, ističe ona.

(Index.hr)

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar