ŠOK Na karnevalu u Imotskom spalili gej lutke s djetetom, SVE GLEDALA DJECA - BIGportal.ba
Region Vijesti

ŠOK Na karnevalu u Imotskom spalili gej lutke s djetetom, SVE GLEDALA DJECA

Danas je u Imotskom održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i prošetaju gradom. Zabava nije prošla bez incidenta.

Naime, spaljene su lutke istopolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija poslanika SDP u saboru, Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka, piše Index.

– Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tijelo mori, neka ove godine nakaradna porodica s djetetom Nenadom Stazićem gori -rečeno je prije spaljivanja.

Potom se čulo “Ajmo muzika” nakon čega su lutke zapaljene. U povorci je bilo i puno djece koja su sve to gledala iz prvih redova.

U Kaštelima su prije dvije godine spalili gej slikovnicu
Ovo nije prvi put da se na nekom karnevalu u Hrvatskoj spaljuje nešto vezano za homoseksualce. Prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dvojicom tata.

Riječ je o takozvanom krnji ili fašniku, tradicionalnom krivcu za sve loše u protekloj godini, kojeg su organizatori dječijeg maskenbala u Kaštelima vidjeli u LGBT slikovnici.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar