2. Marta 2021.

Šok bombe, kacige i improvizovani štitovi

Big Portal

Oni su se okupili uoči sastanka šefova diplomatija susednih država sa predstavnicima vojske ove zemlje.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na očevice, za sada nije prijavljeno da je iko povređen tom prilikom.

Učesnici protesta, od kojih su mnogi nosili kacige i improvizovane štitove, okupili su se iza barikada u različitim delovima Jangona, uzvikujući slogane protiv vladavine vojne hunte.

Prema navodima medija, demonstranti su se okupili i u drugim delovima zemlje. Protesti su održani oči sastanka šefova diplomatija susednih država sa predstavnicima mjanmarske vojske, čiji je cilj da se smiri nasilna situacija u zemlji.

Pregovori će biti održani dva dana nakon najkrvavijih nemira u Mjanmaru, otkako je vojska svrgnula izabranu vladu Aung San Su Ći pre mesec dana, šsto je izazvalo masovne ulične proteste širom Mjanmara.

Ministar spoljnih poslova Singapura Vivijan Balakrišnan rekao je da će šefovi diplomatija okupljeni u Asocijaciji nacija jugoistočne Azije (ASEAN) preneti predstavnicima vojske u Mjanmaru da su zgroženi nasiljem u toj zemlji.

Balakrišnan je u intervjuu u ponedeljak istakao da će ASEAN ohrabriti dijalog izmedju Su Ći i vojne hunte.

U nedelju, 28. februara, najmanje 18 osoba je poginulo, a više od 30 je povredjeno pošto je policija otvorila vatru na demonstrante koji su protestovali protiv vojnog puča i hapšenja legalno izabrane premijerke Aung San Su Ći, saopštila je Kancelarija UN za ljudska prava.

U Mjanmaru vlada haos već mesec dana, od kako je vojska izvršila državni udar i pritvorila izabranu predsednicu vlade Aung San Su Ći i brojne druge političare, njene stranačke kolege, zbog navodne prevare na izborima u novembru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare