Šojgu u Srbiju donosi "pancir" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Šojgu u Srbiju donosi “pancir”

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi mogao da stigne i prvi diuo isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu “pancir C1”, pišu Novosti.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije u Sputnjiku da ruski ministar odbrane donosi nešto Srbiji, ali da će prepustiti njemu da o tome priča.

  • Sergej Šojgu je jedan od naših istinskih, iskonskih prijatelja koji dobro razumije našu poziciju. Rijetko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razumije sve i on je čovjek koji mi je rekao: Dobro je da si ovo uradio, dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija.Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači – naveo je Vučić.

Novosti prenose da je sporazum za jednu bateriju „pancira“ zaključen prošle godine, a da su ruski mediji pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara.

Kako se navodi, Šojgu će u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje dvije zemalje u toj oblasti.

U posjetu Beogradu trebalo bi da dođe i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov – 24. marta, na dan kada se obilježava 21. godišnjica početka bombardovanja, a kako pišu Novosti, njegova posjeta bi mogla da bude prilika da se obavi zvanična primopredaja stranice Miroslavljevog jevanđelja koja se čuva u Sankt Peteburgu.

SPUTNIK

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar