21. Decembra 2022.

Šojgu: Potrebno povećati broj vojnika na milion i po

Big Portal

Kako bi se garantovalo rješenje zadataka osiguravanja vojne bezbjednosti Rusije, neophodno je da se broj vojnika poveća na 1,5 miliona, uključujući povećanje broja vojnika po ugovoru na 695.000 – rekao je Šojgu na sastanku kolegijuma u Ministarstvu odbrane Rusije.

On je naredio da se do kraja godine broj vojnika po ugovoru poveća na 521.000, uzimajući u obzir zamjenu mobilisanih u grupama i regrutovanje novih formacija.

Šojgu je precizirao da će Oružane snage Rusije osnovati tri nove komande avijacijskih divizija, osam novih pukova bombardera i jedan lovački puk, kao i šest brigada vojne avijacije.

Prema njegovim riječima, biće formirano i pet mornaričkih divizija u obalskim trupama ruske mornarice na osnovu postojećih brigada.

Šojgu je najavio da će kombinovane oružane i tenkovske snage dobiti mješovite vazduhoplovne divizije i brigade ratnog vazduhoplovstva sa po između 80 i 100 helikoptera.

Ruski ministar odbrane dodao je da će, kako bi se stvorile artiljerijske rezerve, morati biti formirane divizije u svih pet ruskih vojnih okruga i artiljerijskih brigada visokog kapaciteta.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare