Šojgu otkrio uzrok požara na ruskoj podmornici - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šojgu otkrio uzrok požara na ruskoj podmornici

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je danas da je tajna vojna podmornica na kojoj se ranije ove sedmice dogodio fatalni požar imala nuklearni pogon, objavljeno je na veb sajtu Kremlja. Šojgu je obavijestio predsjednika Vladimira Putina da je incident u kojem je poginulo 14 mornara izazavan požarom u odjeljenju…

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je danas da je tajna vojna podmornica na kojoj se ranije ove sedmice dogodio fatalni požar imala nuklearni pogon, objavljeno je na veb sajtu Kremlja.

Šojgu je obavijestio predsjednika Vladimira Putina da je incident u kojem je poginulo 14 mornara izazavan požarom u odjeljenju sa akumulatorom i da je nuklerani reaktor u podmornici potpuno izolovan.

Šojgu je izrazio nadu da će mornarička podmornica za duboke vode uskoro biti popravljena, prenio je Sputnjik.

– Nuklearna jedinica za proizvodnju energije je potpuno izolovana i ispražnjena. Pored toga, posada je preduzela sve mjere da zaštiti jedinicu, ona je potpuno operativna. Zato se nadamo da će mašina biti popravljena za kratko vrijeme.

Vatra je izbila u podmornici 1. jula, a 14 članova posade nastradalo je od udisanja toksičnog dima. Ostali mornari su spaseni, a podmornica je odvučena u mornaričku bazu Severomorsk na sjeveru Rusije.

Vlasti Norveške ranije su objavile da nisu detektovale povećani nivo radijacije poslije ovog događaja.

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar