Šojgu: Američki i NATO brodovi u Crnom moru test za snagu Rusije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šojgu: Američki i NATO brodovi u Crnom moru test za snagu Rusije

Američki i NATO brodovi koji ulaze u Crno more pokušavaju da testiraju snagu ruske obale Crnog mora i zaštite južne granice, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Razumemo, kaže Sergej Šojgu, da su provokacije moguće u bilo kom trenutku kao što je nedavno bio slučaj sa britanskim razaračem i naravno, moramo sprečiti takve stvari.

“Pa, znate kada vidimo ovo: kada ratni brod neregionalne sile uđe u Crno more i shvatimo da nosi precizno oružje dugog dometa, kada vidimo da ima to oružje, a da to nije turistička tura, mi to, naravno, pažljivo pratimo. Razumemo da su provokacije moguće u bilo kom trenutku kao što je nedavno bio slučaj sa britanskim razaračem i naravno, moramo sprečiti takve stvari”, rekao je Šojgu u televizijskoj emisiji “Moskva. Kremlj. Putin”, preneo je Tas.

On je naveo da je, tačnije rečeno, ovo gotovo stalni pokušaj testiranja spremnosti i efikasnosti ruskog sistema duž obale Crnog mora i uopšte na jugu Rusije.

Kako je naglasio Šojgu, oni nisu sami u ovakvim testovima snage i pristupima.

“Koliko sam razumeo, oni naknadno planiraju vežbe sa našim susedima, vežbe sa gruzijskom i ukrajinskom mornaricom. Ali mi, takođe, održavamo vežbe i nastavićemo to da radimo”, kazao je on.

Danas objavljeno

Kurc se povukao: “Bila mi je čast da služim zemlji 10 godina”

M.

Petkoviću ponovo zabranjena posjeta KiM

M.

London šalje svog čovjeka na Balkan

M.

Ostavite komentar