6. Jula 2022.

Sofija ruši standarde ljepote – manekenka sa jednom obrvom osvojila svijet

Big Portal

Sofija ima 25 godina i već je poznato lice u svetu modne industrije. Dosad je imala saradnju sa renomiranim časopisima poput Vouga, El, Harpers bazara, a nastupala je i na revijama mnogih poznatih modnih brendova. Ono što Sofiju izdvaja od drugih su njene upečatljive spojene obrve koje s ponosom pokazuje.

Njene guste crne obrve, spojene na sredini tako da čine jednu celinu, potpuno odudaraju od savremeno prihvaćenih stereotipa konvencionalne lepote, a ova mlada žena ih namerno ističe i na njih je posebno ponosna.

Ponosna na svoje korene i svoje poreklo, odlučila je da odneguje i istakne ovu genetsku karakteristiku svojih predaka i pokuša da uđe u svet mode takva “nesavršena”, kakva jeste – sa jednom obrvom, pegama na licu i “skromnom” visinom od 168 cm. I uspela je.

Ono što bi do pre desetak godina bilo nezamislivo, sada je, u eri pozitivizma i prihvatanja sopstvenog tela i različitosti, postalo ostvarivo.
Sofija je čak postala aktivistkinja za pravo na različitost, osnovala je i pokret “jedne obrve” – #unibrowmovement, a na društvenim mrežama ima stotine hiljada pratilaca.

https://www.instagram.com/p/CdOBmOgoQTd/?utm_source=ig_web_copy_link

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare