SOFIJA LOREN - RECEPTI ZA ŽIVOT I DORUČAK - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

SOFIJA LOREN – RECEPTI ZA ŽIVOT I DORUČAK

Glumica Sofija Loren poznata je po svojim ulogama, lepoti i umnosti. A čime se ova Italijanka hranila? Recept za halumi sa blitvom i gratis recepti za ispunjen život.

Italijanka Sofija Loren, prva je glumica van engleskog govornog područja koja je za svoju glumu dobila najprestižniju filmsku nagradu – Oskar. Iako je sa 15 godina ispala u izboru za mis, to nije naškodilo njenom samopouzdanju i već nekoliko godina kasnije počela je da glumi, a svojom lepotom zasenila je ceo svet.

Pored borbe za profesionalno osamostaljenje, vodila je životne bitke od najranijih dana. Odgajana u siromaštvu, za dlaku izbegavši smrt u ratu, Sofija je primer jake žene, čija snaga proističe iz ogromnog iskustva.

– Moja životna filozofija uvek se bazirala na jednostavnoj ideji da je bolje istraživati život i praviti greške, nego igrati na sigurno i rizikovati uopšte – izjavila je jednom prilikom, a u nastavku možete pročitati njene citate koji se mogu nazvati Malom zbirkom Sofijinih mudrosti ili Praktični saveti za ženu svakog doba.

– Ne postoji fontana mladosti: ona se nalazi u vašem umu, vašim talentima, kreativnosti koju unosite u sopstveni život i život onih koje volite,

– Disciplina je jedan od najboljih načina na koji možete da pristupite životu,

– Ništa ne čini ženu lepšom od njenog ličnog doživljaja sebe da je lepa,

– Samopouzdanje se može videti u vašim očima i neizsotavno je ukoliko stremite ka uspehu u životu,

– Ako niste plakali, vaše oči ne mogu biti lepe,

I za kraj, jedna od njenih najpoznatijih

– Sve što vidite dugujem špagetima.

Tako da, volite svoje obline, ne brojite kalorije već počnite sa spremanjem Sofijinog doručka, a nadamo se da će vam recept koji sledi pored apetita otvoriti i um za ideje koje je isticala ova filmska ikona.

Sofijin doručak za dvoje – RECEPT:

Sir Halloumi ─ 600 g.
Salata mešavina kukuruz, blitva, mladi spanać ─ 150 gr
Pinjoli ─ 2 kašike

PRELIV

Ulje semenki grožđa ─ 4 kašike
Balzamiko sa smokvama ─ 1 kašičica
Bagremov med ─ 1 kašičica
Limunov sok ─ 1,5 kašičice.

Isecite medaljone od sira debljine 2 cm i stavite ih na vrlo vruć pleh. Halloumi je jedinstveni sir: može se pržiti praktično bez ulja, nikada se neće zalepiti za tiganj. Nije bitno da li malo zagori. Od ovoga ionako neće biti gorak.

Zamesite mešavinu lišća salate od kukuruza, blitve i mladog spanaća, pospite na dva prostrana tanjira zajedno sa pinjolima prženim u tiganju.

Za preliv: pomešajte ulje grožđa, balzamiko, limunov sok i med. Sve dobro protresite, na primer, u staklenu teglu sa čvrstim poklopcem.

Prijatno.

Danas objavljeno

Epizoda Simpsonovih zabranjena u Kini zbog jedne šale

Zeljka

Policija upala u kuću Merilina Mensona, zaplijenjeni dokazi

Vanja A

Za 3 godine 3 puta osvojila isti iznos na lutriji i svaki put kupila srećku u istoj radnji!

Vanja A

Ostavite komentar