SASTOJCI:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mlijeka
- 2 zrele banane
- 2 jaja
- 2 kašike kokosovog šećera
- 40 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
+
- 100 g crne čokolade
- 5 kašika mlijeka
PRIPREMA:
Ovsene pahuljice prelijte toplim mlijekom i ostavite 15 minuta da omekšaju. Banane ogulite i viljuškom ispasirajte. Dodajte im jaja pa promiješajte. Zatim dodajte i ostale sastojke: kokosov šećer, kakao, prašak za pecivo i so.
Na kraju u smjesu ubacite ovsene pahuljice i mlijeko i sve dobro promiješajte. Kalup obložite pekpapirom, izlijte smjesu i stavite kolač da se peče oko 25 do 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Čokoladu izlomite na kockice i pomiješajte sa mlijekom pa istopite na pari. Toplu glazuru prelijte preko toplog kolača.
Nezavisne.