9. Marta 2020.

SOČAN OBROK: Ćufte svi vole, ali i povrće

Big Portal

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 3 paprike
  • 2 dl paradajz sosa
  • 2 jaja
  • 300 g mljevenog mesa
  • 3 kašike prezle
  • so i biber po ukusu

Priprema:Luk očistiti i isjeći na kockice, mrkvu izrendati nakrupno. Papriku takođe isjeći na krupnije kocke.

U šerpi na zagrejanoj masnoći propržiti luk i mrkvu, a potom dodati papriku te sve zajedno još malo pržiti neprekidno mješajući dok povrće ne omekša. Dodati paradajz sok, začine po ukusu i još malo kuvati na umjerenoj temperaturi.

Posebno pripremiti ćuftice. Sjediniti mljeveno meso sa sitno sjeckanim bijelim i crvenim lukom, dodati začine po ukusu. Dobro izmijesiti rukom da se sastojci sjedine. Nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice. Ćuftice propržiti u tavi na vreloj masnoći.

Pržene čuftice ubaciti u šerpu s povrćem, te sve zajedno kratko prokuvati. Smjesu prebaciti u nauljenu posudu i napraviti udubljenja za jaja. Razbiti u njih jaja i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, piše recepti.zena.blic.rs.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare