2. Februara 2021.

SNSD podnio krivičnu prijavu protiv članova CIK i sudija

Big Portal

Savjetnik za pravna pitanja predsjednika ove stranke Marko Šukalo istakao je da se ovom prijavom štite interesi Republike Srpske i stvaraju pretpostavke da pravdu potraže i pred međunarodnim sudovima.

Šukalo je rekao da SNSD poštuje proceduru, te da zaštitu prava traži na svim pravosudnim instancama državne zajednice BiH, iako u njih nema povjerenja, te da su za ovim potezom posegnuli nakon što im je Sud BiH odbacio žalbu na odluku CIK.

–SNSD je danas poslao krivičnu prijavu protiv šest članova CIK BiH i troje sudija Apelacionog suda BiH. Krivična prijava se odnosi na krivična djela nesavjestan rad u službi, kršenje zakona od strane sudija a u vezi sa krivičnim djelom izborne prevare – naveo je Šukalo za RTRS.

On smatra da je nemoguće odgovoriti na pitanje kad će se Tužilaštvo izjasniti o ovoj prijavi jer je, kako tvrdi, u BiH, između ostalog, grubo narušeno jedno od najvažnijih pravnih načela.

–Šta je jedan od najvažnijih postulata prava? Pravna sigurnost. E, nje više nema u BiH. Ne znamo šta je sljedeće što će se desiti Republici Srpskoj i Srbima kao konstitutivnom narodu u Republici Srpskoj i BiH – upozorio je Šukalo.

Šukalo najavljuje da SNSD priprema i apelaciju Ustavnom sudu BiH kao posljednjoj instanci. Ne budu li zadovoljni, obratiće se, kaže, i Evropskom sudu za ljudska prava.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Autor: Srpskainfo/Srna

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare