„SNSD je doživio neuspjeh, jer nisu uspjeli da formiraju vlast, od jeseni se uključujemo u formiranje vlasti" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

„SNSD je doživio neuspjeh, jer nisu uspjeli da formiraju vlast, od jeseni se uključujemo u formiranje vlasti”

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i novoizabrani predsjednik Srpske demokratske stranke, izjavio je za N1 da stranka na čijem je čelu neće podržati inicijativu Milorada Dodika o kojoj bi Narodna skupština Republike Srpske danas trebalo da se izjasni.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i novoizabrani predsjednik Srpske demokratske stranke, izjavio je za N1 da stranka na čijem je čelu neće podržati inicijativu Milorada Dodika o kojoj bi Narodna skupština Republike Srpske danas trebalo da se izjasni.

”Potpuno je jasno, SDS neće podržati ovu inicijativu, mislimo da se ni na koji način ova odluka Predsjedništva ne može vezati za nacionalni interes. Ne može se ni sa čim povezati, mislim da nije dobra ideja. Više je to stranački interes. To nas mnogo ne interesuje, ali ne bismo željeli da se ovo pitanje podvodi pod vitalni interes Republike Srpske.

Pelješki most ne stvara probleme Republici Srpskoj, mislimo da se o ovom pitanju inače trebalo ranije razgovarati. SDS ne govori o kvalitetu ove odluke, ali ne možemo ga dovoditi u vezu s vitalnim interesom Republike Srpske. Obrazloženje je vrlo tanko, vezuje se za most u Gradiški i pitanje granice sa Hrvatskom”, rekao je Šarović, ukazavši da je strateški interes Republike Srpske rješavanje pitanja koja se vezuju za odlaganje nuklearnog otpada u blizini granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

”Mislim da pitanje Pelješkog mosta nije pitanje kojim bi se trebala baviti Narodna skupština. Prije svega, ovdje se radi o određenim stranačkim, partnerskim interesima. Ne državnim na bilo koji način. Mi iz SDS-a to ne prihvatomo. Predsjedavajući je to podnio, mi iznosimo svoj stav. Ovdje dolazimo u jednu vrstu pitanja koje je presedan na neki način. Ovo je više pitanje Federacije ako hoćemo pravo da kažemo. Sutra nas to dovodi, ako prihvatimo ovaj presedan, da bilo koje pitanje sa teritorije Republike Srpske, da o tome raspravlja Parlament Federacije. Mislim da ne treba sa tim da se igramo”, rekao je Šarović.

‘U ovih desetak mjeseci smo statirali i nismo bili prepreka. Nismo se uključivali u ovaj proces. Pustili smo druge partnere, nismo bili smetnja, nismo mutili vodu. U ovih deset mjeseci, je u suštini neuspješnih deset mjeseci. Ključni partneri predvođeni SNSD-om su doživjeli neuspjeh, jer nisu uspjeli da formiraju vlast. Više su se udaljili nego približili. Od jeseni ćemo biti aktvniji u ovom procesu”, poručio je Šarović najavivši da SDS više neće sjediti i gledati šta drugi rade.

”Mislim da imamo kapacitet da se možemo uključiti u razgovore s drugim partnerima. Možda u budućnoosti da pokušamo da te stvari postavimo na drugačiji načini i drugačije noge. Svakako ne bih otkrivao buduće partnere, ne bi bilo fer, ali ne bi bili politička stranka koja se bavi ovim pitanjem, da ne tražimo partnere. Probudićemo i sve druge svojim nastupom i bićemo aktivni bez respekta prema bilo kome. Nastojat ćemo obezbijediti kapacitet da možemo pregovarati”, naglasio je Šarović u razgovoru za N1.

Slobodna Bosna

Danas objavljeno

Gorio stan u kojem je bilo dijete, inspektori završili u bolnici

M.

Kriminalna grupa krijumčarila drogu i oružje duži period

M.

Došao je i taj dan poslije 16 godina

M.

1 Komentar

dex 18 Jula, 2019 at 12:08 pm

Karakteristika vremena u kome živimo, je, pored poremećenog sistema vrijednosti i izobličenog morala , stalno prisustvo istih političara, koji već decenijama pokazuju svoju nekompetentnost i čiji rezultati ničim ne opravdavaju njihovo prisustvo na političkoj sceni.
i pored toga, oni su tu, i dalje lažu svoje birače,,a sa druge strane ne pojavljuju se nova lica, neki novi ljudi sa novim idejama i rješenjima .
Sve je to naravno dio plana, koji se uspješno ostvaruje i čiji cilj je devastirati sve što je preostalo.
Građani to sve ijemo posmatraju jer su odavno hipnotisani mantrama sa “nezavisnih” medija.
Ako, nisu ni zaslužili bolje. Neka bude još gore.

Odgovori

Ostavite komentar