SNSD i HDZ BiH protiv spajanja lokalnih i opštih izbora - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SNSD i HDZ BiH protiv spajanja lokalnih i opštih izbora

Milorad Dodik, predsjednik SNSD, rekao je nakon sastanka sa Draganom Čovićem, liderom HDZ BiH, da je saradnja ove dvije stranke na visokom nivou, ali da postoje i razlike kao što je pitanje ulaska BiH u NATO.

Ključno pitanje današnjeg razgovora bilo je izborna reforma, a kako je rekao Dodik ne treba očekivati rezultat te reforme dok se ne riješi pitanje izbora člana Predsjedništva iz Federacije BiH.

“Protiv toga smo da se uvede institut prijevremenih izbora i spajanja lokalnih i opštih izbora”, rekao je Dodik dodajući da se mora obezbijediti da svaki narod sebi bira svoje predstavike.

Takođe naglasio je da 14 prioriteta koje su stavljeni pred BiH da im se selektivno pristupa i da ne može zadnje pitanje da ostane opstanak OHR i stranih sudija. Kako je rekao na taj način se izbjegavaju suštinska pitanja u BiH.

Nakon sastanka stranačkih delegacija, Čović je rekao da je zajednički stav ove dvije partije da se obezbijedi legitiman izbor i Bošnjaka i Hrvata i Srba.

“Zajednički stav je da je CIK nelegalan i to jasno govorimo”, rekao je Čović dodajući da je zajednički stav da mandati treba da pripadnu stranci.

Danas objavljeno

Napao djevojku, ona se odbranila kišobranom

Vanja A

STRAVA U SARAJEVU Maloljetnik izbo vršnjaka nožem

Vanja A

Narednih dana upozorenje na obilne padavine, vjetar i snijeg

Vanja A

Ostavite komentar