Snimljena nova Toyota Yaris - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Snimljena nova Toyota Yaris

Toyota privodi kraju razvoj nove generacije modela Yaris i prema najnovijim saznanjima radiće se o vozilu s kojim će Japanci ciljati na vrh segmenta u konkurenciji VW-ovog Pola, Fordove Fieste, novog Clia, novog Peugeota 208, nove Opel Corse i sl. Drugim riječima, očekuje se puno.

Pre svega, treba reći da će se novi Yaris bazirati na novoj TNGA platformi (njena najmanja varijanta GA-B). Taj potez bi trebao da doprinese opštem povećanju rafiniranosti vozila, većem komforu, agilnosti vozila kao i bezbednosti putnika.

Nova spoljašnjost će, u odnosu na onu sadašnje generacije biti uglađenija i elegantnija. Očekuje se i da će novi Yaris doneti neke nove karakteristike u porodični dizajn, a koje će se kasnije proširiti i na ostale Toyotine novitete. Osnovu i najupečatljivije elemente spoljašnjosti će činiti novi svetlosni potpis napred i pozadi, nova maska motora i još par drugih izraženijih detalja.

Velike novosti se očekuju i u unutrašnjosti. Naime, novi Yaris bi trebalo da dobije kvalitetniju plastiku, udobnija sedišta te bogatiju opremu s posebnim naglaskom na infotainmentu, povezivosti i naravno bezbednosti.

Veći centralni ekran i head-up bi trebalo da budu glavni aduti, a za sada nije poznato da li će se u ponudi naći i digitalna instrument tabla. Takođe, putnike će u unutrašnjosti dočekati i indukcijski punjač, Apple CarPlay i Android Auto.

Toyotin Safety Sense 2.0 paket s raznim sistemima pomoći vozaču bi trebalo da bude deo standardne opreme. Uključivaće sistem upozorenja na predstojeći sudar sa sistemom detekcije pešaka, sistem održavanja vozila u kolovoznoj traci, aktivni tempomat sa stop&go funkcijom, automatska duga svetla te sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova.

U zavisnosti od tržišta novi Yaris će biti dostupan s benzinskim i dizelskim motorima, a u ponudi će se naći i hibridna verzija. Osnovu motorizacije bi trebalo da čini 1,2 litarski benzinac koji bi mogao da bude i deo hibridnog pogonskog sklopa. Poznato je da će se u ponudi naći i verzija GR Sport, a ostaje pitanje dostupnosti u potpunosti električnog Yarisa. Prema trenutno dostupnim informacijama to je malo verovatno.

Zvanična premijera japanske verzije se očekuje još tokom ove jeseni na tokijskom auto salonu. Evropska verzija, koja ne bi trebalo da se značajnije razlikuje od japanske, premijeru će verovatno imati sledećeg proleća u Ženevi. Nedugo zatim će stići i na evropska tržišta.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Kineska kompanija Pony.ai planira pokretanje robotaksi servisa u Kaliforniji

Zeljka

No comment: Patike Ferrari ION F by Puma

Zeljka

Produženi Range Rover Evoque L

Zeljka

Ostavite komentar