Snimci pokazali kako se na bazenu utopio dječak - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Snimci pokazali kako se na bazenu utopio dječak

Na gradskom bazenu u Odžacima u nedjelju oko 21.30 utopio se dečak B.P.(10). Njega je u bazen gurnuo osmogodišnji drugar, s kojim je bio u igri u okolnom šumarku.

Nesrećnog dječaka je oko 22 sata pronašla policija, kojoj su roditelji prijavili nestanak sina. Oba dječaka, koji su neplivači, došli su sa drugog kraja grada (kod stare ciglane) da se igraju oko bazena. Dječaka, koji je nastradao, do šumarka je popodne dovezao djed.

– On je trebalo da se vrati kući sa drugom djecom, ali ga nije bilo. Njegov drugar je rekao da je B.P. otišao kući prije svih, što je izazvalo sumnju, jer zašto bi otišao a da se nikom ne javi. Tako je krenula potraga za njim – rekao je izvor iz Policijske stanice (PS) u Odžacima, piše Kurir.

Bazen je bio zatvoren, jer na njemu još nije počela kupališna sezona, a dvojica dječaka su ušla tako što su preskočila ogradu, što je promaklo čuvaru.

– Čuvar je rekao da nema nikog na bazenu i da ništa nije primijetio, ali su pripadnici PS ipak otišli da pretraže objekat. Našli su dječaka, poslije čega je vraćen snimak sa nadzornih kamera, na kojem se vidjelo da ga je u vodu gurnuo drugar koji je kazao da je B.P. ranije otišao kući – kaže policajac.

Nesreća se dogodila tako što je dječak stao na uzišenje za skok u vodu, a drugar ga je, misleći vjerovatno da ovaj zna da pliva, gurnuo i preplašen napustio bazen.

– Na snimku se vidi da je dječak dva puta isplivavao na površinu. Borba za život je trajala nekoliko minuta i on je mogao biti spašen da je neko primetio njegov upad u vodu. Čuvar je gluv i teško priča, ali nije slijep, i mogao je to da vidi da je bio u blizini – kaže naš izvor.

Policajac ističe da je posao čuvara previše odgovoran da bi bio poveren osobi s posebnim potrebama.

– Najteže je tragičnu vijest bilo javiti roditeljima nastradalaog dječaka, a i onima čiji je sin gurnuo drugara. Djeca ne podležu zakonskoj odgovornosti, ali postoje propusti roditelja, što će ispitati Centar za socijalni rad i policija – rekao je službenik PS.

Danas objavljeno

Požar u Mumbaju: Šest osoba stradalo, 15 povrijeđeno

M.

Munjevito širenje omikrona poziva na oprez

M.

“Rusija neće napasti Ukrajinu”

M.

Ostavite komentar