Snijeg paralisao Srbiju: Saobraćaj otežan, otvorio se asfalt; očišćeni glavni putevi; vanredno u Ivanjici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Snijeg paralisao Srbiju: Saobraćaj otežan, otvorio se asfalt; očišćeni glavni putevi; vanredno u Ivanjici

Saobrac´aj u Srbiji i dalje se odvija otežano i usporeno, iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Pored snežnih padavina, pojačan vetar stvara i snežne nanose koji smanjuju vidljivost i dodatno otežavaju saobrac´aj.

Putari su i noc´as bili na terenu, čiste se saobrac´ajnice po prioritetima i svi glavni pravci, državni putevi i auto-putevi prvog i drugog reda su prohodni, kao i put ka aerodromu. Na terenu je više od 1.800 ljudi i 800 kamiona i jedinica mehanizacije. I pored napora putara, sneg i dalje pravi probleme.

Na uglu Kostolačke i Kačerske ulice na Voždovcu došlo je do saobraćajne nezgode kada se otvorio asfalt, a kamion propao u rupu. Kamion je celim prednjim delom upao u rupu.

Sneg je stvorio probleme i u snabdevanju električnom energijom u planinskim predelima centralne i zapadne Srbije. Pokidani dalekovodi, polomljene bandere, ostavili su bez struje više hiljada potrošača. U opštini Lučani je bez struje između 4.000 i 5.000 ljudi, a struju su dobila sela Kotraža i Turice. U prekidu je snabdevanje na 150 trafostanica.

Elektrodistribucija Guča angažovala je sve svoje ekipe, a u pomoc´ su došle i ekipe iz Čačka i Kraljeva. U prijepoljskom kraju više od 1.000 domac´instava je bez struje. Zbog kvara na dalekovodima bez električne energije su sela u brodarevskom kraju, potom Jabuka, Kamena Gora, Aljinovic´i i deo Seljašnice.
Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni, tako da je rešen problem sa strujom na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče. Prema podacima čačanske elektrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži.

Teško je još u ivanjičkoj opštini, gde je proglašena vanredna situacija. Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški. U Beogradu je visina snežnog pokrivača 26 centimetara. Zimska služba “Beograd puta” nalazi se u četvrtom stepenu pripravnosti i od juče je na terenu. Pavle Pavlovic´, dežurni inženjer, rekao je za RTS da su sve ulice prvog prioriteta u Beogradu očišc´ene, a da se krenulo sa čišc´enjem ulica drugog prioriteta. Prema njegovim rečima, ekipe “Beograd puta” očistile su 1.900 kilometara puta na teritoriji Beograda i da nastavljaju sa radom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesic´ izjavio je da od jutros u prestonici nema problema u snabdevanju strujom i grejanjem, osim u Obrenovcu, gde je toplana vezana za Termoelektranu “Nikola Tesla”. Vesic´ je rekao da očekuje da su Obrenovčani dobili vodu, a da c´e u toku dana dobiti grejanje. Prema njegovim rečima, ulice prvog prioriteta u Beogradu su prohodne i ekipe nastavljaju rad. Naveo je da još devet linija gradskog prevoza skrac´eno, uglavnom zbog palih stabala ili su problem napravila parkirana vozila. Vesic´ je rekao da očekuje da su Obrenovčani dobili vodu, a da c´e u toku dana dobiti grejanje. Prema njegovim rečima, ulice prvog prioriteta u Beogradu su prohodne i ekipe nastavljaju rad. Naveo je da još devet linija gradskog prevoza skrac´eno, uglavnom zbog palih stabala ili su problem napravila parkirana vozila.

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar