Snijeg na Dinari, stiže veliko nevrijeme u dijelovima Hrvatske - BIGportal.ba
Region Vijesti

Snijeg na Dinari, stiže veliko nevrijeme u dijelovima Hrvatske

Na Dinari je danas počeo da pada snijeg, a iz Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za sutra su izdali crveno upozorenje za područje Rijeke, Kvarnera i Velebitskog kanala, te narandžasto upozorenje za gospićku regiju, zapadnu obalu Istre i Dalmacije.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su upozorili na mogućnost povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana drveća, te letećih krhotina.

Moguć je prekid saobraćaja i prekid snabdijevanja električnom energijom, prenose zagrebački mediji.

Na području Kvarnera i Kvarnerića očekuje se vrlo jaka, mjestimično olujna bura s najjačim udarima vjetra do 130 kilometara na čas, a na području Velebitskog kanala jaka olujna bura i najjači udari vjetra do 160 kilometara na čas.

Na području gospićke regije očekuju se olujni udari sjeveroistočnog vjetra, a u riječkoj regiji olujni udari bure, podno Velebita i orkanski.

Na području zapadne obale Istre moguća je jaka, mjestimično vrlo jaka bura, lokalno i visoki morski talasi, kao i na području Dalmacije.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar