Snijeg iznenadio Atinjane, saobraćaj i struja u prekidu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Snijeg iznenadio Atinjane, saobraćaj i struja u prekidu

Neobično jake snežne padavine zabeležene su u grčkom glavnom gradu Atini, a vlasti upozoravaju stanovnike, posebno u severnom i istočnom predgrađu da izbegavaju napuštanje domova bez preke potrebe, prenosi AP.

Snežne padavine u centru Atine koje su počele juče kasno i nastavile se tokom noći prouzrokovale su isključenja električne energije zbog oborenih dalekovoda.

Gradske službe su na terenu, a čistači za sneg i kamioni posipaju so i pokušavaju da obezbede normalizaciju saobraćaja u centru grada.

Zdravstvene vlasti saopštile su da zbog nevremena odlažu sve vakcinacije protiv koronavirusa širom regiona Atike koje su zakazane za danas, a zaustavljena je jedna linija atinske pozemne železnice koja delimično ide iznad zemlje do severnih predgrađa, dok je većina autobusa povučena sa ulica glavnog grada iz bezbednosnih razloga, navodi AP.

Sneg, koji je normalna pojava na grčkim planinama i severnom delu zemlje, mnogo je ređi u glavnom gradu, naročito ovakve jače snežne padavine, navodi AP.

Sneg koji je zavejao Grčku, doneo je i neverovatne slike zabelelih primorskih gradova i poznatih plaža. Slične slike stižu i sa Hilandara, koji retko imamo prilike da vidimo pod snegom.

Danas objavljeno

Novi detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović

M.

Korona stigla i na kraj sveta; pacifička država prvi put u lokdaunu

M.

Abazović: Pravimo Vladu pomirenja, svi su dobrodošli

M.

Ostavite komentar