27. Augusta 2020.

Šnicle u sosu od pečuraka

Big Portal

Sastojci:

  • 400-500 g šnicli
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 supena kašika paradajz-paste
  • 200 g šampinjona
  • 200 g vrganja
  • 1-2 supene kašike brašna
  • so, biber
  • origano, suvi začin

Priprema:

Tanko isječene šnicle posoliti, pobiberiti i u malo zagrijanog ulja propržiti samo da dobiju boju. Zatim ih odložiti sa strane. U isto ulje staviti sitno isjeckan luk i propržiti. Zatim dodati papriku, paradajz-pastu i pečurke. Začiniti, dodati brašno, naliti vodom i nastaviti kuvanje.

Nakon toga vratiti prvobitno propržene šnicle u sos, dodati još malo vode i kuvati zajedno desetak minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare