Snažno nevrijeme u Sloveniji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Snažno nevrijeme u Sloveniji

Snažan vjetar danas popodne zahvatio je Sloveniju, čupajući krovove i rušeći drveće i razne objekte u nekim dijelovima zemlje.

Prema pisanju tamošnjih medija, nekoliko ljudi u Ljubljani lakše je povrijeđeno, dok su u Kranju vjetrovi ogulili krovove sa 70-ak objekata.

Podaci tamošnje Agencije za životnu sredinu pokazuju da su Ljubljani udari vjetra išli do rekordnih 102 kilometra na sat.

Navodi se da je u blizini Blajvajsovog puta povrijeđen motociklista kada ga je udarila reklamna tabla svučena sa puta, dok je u parku Tivoli drvo palo na ženu i lakše je povrijedilo.

U Rakuševoj ulici vjetar je odnio gips kartona sa gradilišta, koji je udarao u automobil, pri čemu je suvozač lakše povrijeđen.

STA ističe da je vjetar nosio kante za smeće, bilborde, crepove sa krovova, saobraćajne znakove, građevinski materijal, dok je dio krova ljubljanskog porodilišta UKC bio otkriven, ali je uglavnom vraćen na svoje mjesto.

Komandir kranjske vatrogasne jedinice Andraž Šifrer rekao je da je više od 150 vatrogasaca na terenu kako bi se izborili sa situacijom.

“Uglavnom su to nepokriveni krovovi, pokidani kablovi, dok je drveće padalo na puteve i vozila”, rekao je on.

Danas objavljeno

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Novi zakon: Za dezertere deset godina zatvora

M.

Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika saveznih snaga

M.

Ostavite komentar