25. Septembra 2020.

Snažno nevrijeme pogodilo Crnu Goru i Hrvatsku

Big Portal

Kružni tok na Solilima u Tivtu je većim delom pod vodom, a nezgodno je bilo i na Jadranskoj magistrali, u Vrijesu, Kukuljini. Bujice i blato donele su probleme i na Seljanovu. U trenutku padavina i gradska riva Pine bila je poplavljena.

Radnici Komunalnog, Vodovdoa i kanalizacije i pripadnici Službe zaštite i spašavanja su na terenu.

Slično je i u Kotoru gde se vozila kreću poplavljenim ulicama.

https://youtu.be/–Ge_TgIJmE

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se od danas do ponedeljka očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vetrom, pišu “Vijesti”.

  • Apelujemo na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju – navodi se u saopštenju.

Upozorenje na oluje i pijavice u Hrvatskoj
Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za delove Hrvatske i Zapadni Balkan u kojem se navodi da će deo regiona zahvatiti obilna kiša i grad.

Dodaju da su moguća tornada i jaki udari vetra.

Pišu da se oluje formiraju od severa Hrvatske pa sve do juga Slovačke i da su u pitanju jake oluje.

Severe Weather Europe takođe je objavio prognozu koja najavljuje obilne padavine za Zapadni Balkan i deo Mediterana. I oni najavljuju glavninu nevremena u popodnevnim satima i nadalje.

https://youtu.be/CBq0OTP9UFg

Promena vremena je u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok u Zagorju pada grad, preneo je hrvatski portal Index.

Kako javlja Zagorje.com, oko 15 sati je padao grad s kišom, a bilo je i grmljavine. Pišu kako je grad padao u Mihovljanu i u Kuzminecu.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare