Snažan zemljotres potresao Tajvan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Snažan zemljotres potresao Tajvan

Zemljotres sange šest stepeni Rihterove skale pogodio je danas sjeveroistočnu obalu Tajvana, saopštila je ostrvska meteorološka služba, a bez električne energije je ostalo oko 2.000 objekata. Očevici su rekli da je plitki zemljotres potresao zgrade u glavnom gradu Tajpeju. Zemljotres je imao epicentar u sjeveroistočnom okrugu Jilan i desio se…

Zemljotres sange šest stepeni Rihterove skale pogodio je danas sjeveroistočnu obalu Tajvana, saopštila je ostrvska meteorološka služba, a bez električne energije je ostalo oko 2.000 objekata.
Očevici su rekli da je plitki zemljotres potresao zgrade u glavnom gradu Tajpeju. Zemljotres je imao epicentar u sjeveroistočnom okrugu Jilan i desio se na dubini od 22 kilometra.

Za sada nema izvještaja o većoj šteti ili žrtvama.
Potres je izazvao mjestimične nestanke struje i suspenziju regionalnog željezničkog saobraćaja na sjeveru Tajvana. Stigli su i izvještaji o curenju gasa i vode.

Tajvan je samoupravno ostrvo na koje pravo polaže Kina, a leži na liniji dodira dvije tektonske ploče, zbog čega se ovdje često dešavaju zemljotresi.

Više od 100 ljudi poginulo je u potresu na jugu Tajvana 2016. godine

Danas objavljeno

SAD: Pojačane mjere oko kongresa nekih saveznih država

M.

Navaljni uhapšen odmah po slijetanju u Moskvu

M.

Gdje državljani BiH mogu putovati, a gdje ne?

M.

Ostavite komentar