10. Oktobra 2022.

Snapdragon 8 Gen 2 transformacija od “vatrenog zmaja” postao “hladiša”

Big Portal

Poslednjih godina, unapređenje vodeće Snapdragon platforme je bilo, kako se to kaže “dekadentno” tj sa stanovišta krajnjih  korisnika malo i neubedljivo. Zajedno sa problemom potrošnje energije i velikog grejanja, mnogi korisnici su ga na internetu kritikovali i ocenili kako njegovo unapređenje više liči na „ceđenje paste za zube“, ali ovog puta Snapdragon 8 Gen2 izgleda prilično žestoko i konkretno kada je u pitanju poboljšanje na glavnim poljima rada.

Prema rečima blogera “i Ice Universe”, u poređenju sa Snapdragonom 8+ Gen1, novi Snapdragon 8 Gen2 unapređuje performanse CPU-a za 10%, energetsku efikasnost za 15%, performanse GPU-a za 20% i AI performanse do 10%. Istovremeno su ISP performanse poboljšane za čitavih 50%.

Što je još važnije, očekuje se da će Snapdragon 8 Gen2 u potpunosti rešiti problem grejanja i efekta “vrućih dlanova” i konačno postati „hladiša“, što nas asocira na dobre performanse Snapdragona 835 prethodnika.

Bloger je takođe ranije otkrio da je nekoliko velikih proizvođača mobilnih telefona počelo da testira Snapdragon 8 Gen2, a rezultati su i više nego zadovoljavajući, dok se ukupna energetska efikasnost može poboljšati za najmanje 15%.

Snapdragon 8 Gen1 koristi Samsungov 5nm proces, oko koga kruži dosta kontraverzi. Nadograđena verzija Snapdragon 8+ Gen1 izrađena je u TSMC-ov 4nm tehnologiji, što je znatno poboljšalo njegove performanse i energetsku efikasnost. Očekuje se da će Snapdragon 8 Gen2 takođe biti izrađen pomoću 4nm TSMC proizvodnog procesa.Share

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare