8. Maja 2022.

Snapdragon 8 Gen 1+ ipak pomjeren za drugu polovinu 2022. godine

Big Portal

Digital Chat Station nagoveštava da bi i prvi telefon sa Snapdragon 8 Gen 1+ čipsetom mogao biti Motorola Edge 30 Ultra, pre svega zbog dobrih odnosa između kompanija Lenovo i Qualcomm. Uostalom Lenovo je početkom marta ove godine najavio ThinkPad X13s, laptop sa Snapdragon 8cx Gen 3 čipsetom koji omogućava čak 3 dana autonomije baterije.

Oznaka “plus” je u skladu sa dosadašnjom praksom, ali nije isključeno da Qualcomm malo promeni nomenklaturu. Očekuju se pojačane GPU performanse dok bi CPU deo trebao da ostane isti: jedno brzo Cortex X2 jezgro na 3 GHz, tri brza A710 jezgra i četiri efikasna A510 jezgra.

Jedan od glavnih razloga promene proizvođača je činjenica da Qualcomm godinama unazad ne može da reši problem zagrevanja i potrošnje, a poznato je da TSMC ima zreliju tehnologiju, iako obe koriste 4 nm proizvodni proces.

TSMC je do sada bio prezauzet pravljenjem Apple čipova, ali sada je ukazala prilika da Qualcomm uposli svog starog poslovnog partnera, posebno kada je tajvanski gigant znatno proširio postojeće kapacitete.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare