10. Aprila 2022.

Snapdragon 7 Gen 1 našao se u centru novih glasina

Big Portal

Naravno, Qualcomm se ne zaustavlja samo na jednom novom skupu čipova – pojavile su se glasine koje ukazuju na predstojeći čipset srednjeg ranga.

Prema izvoru na koji se poziva Notebook Check, Qualcommov predstojeći čip srednje klase, koji se naziva Snapdragon 7 Gen 1 – imaće ARM-ovu V9 arhitekturu, ali će izbaciti Cortek X2 Core. Pored toga, predviđa se da će 7 Gen 1 imati konfiguraciju 4+4, koju čine četiri Cortex A710 jezgra na 2,36 GHz i četiri Cortex A510 jezgra sa 1,8 GHz taktovima.

Ovo prati nedavne glasine i spekulacije u vezi sa Qualcomm-ovim Snapdragon 8 Gen 1 Plus, koji će služiti kao njihov novi flagship čipset kada bude lansiran. Trenutno je Snapdragon 8 Gen 1 zvanični top procesor kompanije, iako se pročulo da nekoliko brendova pametnih telefona ima 8 Gen 1 Plus u svojim rukama za potrebe testiranja. Izvori su spomenuli da bi telefon sa novim premium čipsetom mogao biti lansiran u junu ili julu.

QualcommSnapdragonBlankChip800x450.jpgQualcommovi Snapdragon SoC-ovi se mogu videti na pametnim telefonima različitih proizvođača i brendova. Čipseti su numerisani prema njihovoj ceni i nivou performansi – čipovi serije 8 se koriste za premium modele, dok se SoC-ovi serije 7 i 6 uglavnom nalaze u pametnim telefonima srednjeg i nižeg ranga.

Nekoliko premium pametnih telefona uključujući Samsung Galaxy S22 seriju, OnePlus 10 Pro i Xiaomi 12 trenutno pokreće Qualcommov Snapdragon 8 gen 1 čipset. Iako se SoC-ovi kompanije 7 serije uglavnom koriste u uređajima srednjeg ranga, povremeno se nađu i u drugim flagship telefonima kao što je Google Pixel 5 iz 2020.

Od ovog trenutka, nema zvanične potvrde o tome kada je Snapdragon 7 Gen 1 planiran za lansiranje, tako da ćemo morati da sačekamo dok ne vidimo bilo kakva nova saopštenja kompanije Qualcomm.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare