Snapdragon 215 CPU donosi moderne funkcije na telefone sa povoljnijim cijenama - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Snapdragon 215 CPU donosi moderne funkcije na telefone sa povoljnijim cijenama

Krajnje je vrijeme da moderne funkcije poput dualnih kamera, većeg displeja, te VoLTE pozivanja, stignu i na uređaje sa nešto povoljnijim cijenama

Krajnje je vrijeme da moderne funkcije poput dualnih kamera, većeg displeja, te VoLTE pozivanja, stignu i na uređaje sa nešto povoljnijim cijenama, a najnoviji čipset kompanije Qualcomm bi mogao da omogući upravo to.

Radi se o novom Snapdragon-u 215 koji bi trebalo da se nađe na telefonima koji koštaju između 60 i 130 dolara, što znači da bi sledeća generacija telefona sa povoljnijim cenama mogla da dođe sa unapređenim funkcijama. Zahvaljujući 64-bitnoj arhitekturi Snapdragon 215 radi 50% brže od svojih prethodnika, a korisnici će ubrzanje najlakše moći da primete prilikom otvaranja i zatvaranja aplikacija. Novi CPU dolazi sa brojnim unapređenjima za displej, te podržava 19.9:9 aspect ratio i HD+ (1,560 x 720). Tu su i unapređenja za kamere, pa će omogućiti da se dualne kamere nađu i na jeftinijim modelima, a i sam kvalitet fotografija bi trebalo da bude bolji, budući da novi CPU podržava kamere od 13 megapiksela, te video kvalitet od 1080p. Pored navedenog se očekuju i poboljšanja u okviru baterije, koja bi trebalo da traje duže, budući da, na primer, Snapdragon 215 sadrži i Hexagon digital signal procesor koji omogućava playback muzičkih sadržaja u roku od pet dana, što automatski utiče i na trajanje baterije. Qualcomm je planirao i NFC funkciju za plaćanje koja će biti kompatibilna i sa Snapdragon 215, te podršku za dve SIM kartice.

Ovo naravno ne znači da će svi povoljniji telefoni dobiti navedene funkcije, ali znači da će proizvođači imati mogućnost da izaberu novi CPU koji će na jeftinije modele doneti naprednije funkcije. Svaki proizvođač telefona će samostalno birati da li želi da unapredi svoje modele, a Snapdragon 215 je svakako signal da će bolje kamere i kvalitetniji displej postati pristupačniji i prisutniji na većem broju modela telefona.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

MSI objavio CMP 50HX MINER sa 3584 CUDA jezgra

Vanja A

Vivo S10 serija telefona se očekuje tokom jula

Vanja A

Novi LG gejming monitor ima Nano IPS panel sa 165Hz osvežavanjem

Vanja A

Ostavite komentar