5. Februara 2022.

Snapchat i Facebook se slažu: Budućnost društvenih mreža izgleda kao TikTok

Big Portal

Evan Spigl, izvršni direktor kompanije Snap, istakao je da korisnici Snapchata sve manje vremena provode u gledanju Stories sadržaja prijatelja, iako je kompanija polagala nade u to da će se Stories popularnost povećati tokom pandemije.

Umesto toga, Snapchat korisnici sve više pregledaju video na Spotlightu – koji predstavlja Snapchatovog rivala za TikTok i prikazuje viralne vido klipove različitih kreatora.

“Ovo je nastavak trenda koji smo primetili tokom pandemije. Iako se nadamo da će se naši korisnici vratiti obliku pregleda sadržaja koji objavljuju njihovi prijatelji i koji je postojao pre pandemije, fokusirani smo na inovacije sadržaja koji nudimo kako bismo danas bolje opsliuživali naše korisnike”, istakao je Spigl.

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Meta (bivšeg Facebooka) je ranije takođe identifikovao TikTok kao značajnu konkurenciju. “Ljudi imaju veliki izbor kada su u pitanju načini na koje žele da provedu svoje vreme , a aplikacije kao što je TikTok beleže veoma brz rast”, kaže Zakerberg.

U periodu, tokom kojeg i Snap i meta beleže probleme u poslovanju, jasno je da obe kompanije vide TikTok kao ozbiljnu konkurenciju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare