Snalažljivi tata otkrio trik zbog kojeg djeca redovno čiste sobu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Snalažljivi tata otkrio trik zbog kojeg djeca redovno čiste sobu

Ovaj tata nikako nije uspio svoje tinejdžere da natjera da redovno čiste i sređuju sobu, a onda se dosjetio trika koji su ljudi na društvenim mrežama proglasili genijalnim. Njegov post postao je viralan.

Roditelji većine tinejdžera znaju kako je teško natjerati ih da srede i očiste svoju sobu u kojoj gomilaju odjeću, prljave tanjire ili hranu. Sa istim problemom sreo se i tata Čad MekHant koji kaže da je svakodnevno djecu upozoravao na to da moraju da pospreme za sobom.

Nedavno je na Fejsbuku podijelio post koji je oduševio mnoge. Kazao je kako je konačno uspio da riješi problem sa spremanjem, a bilo je dovoljno da kupi pakovanje crnog pirinča, prenosi “DailyRecord”.

“Dakle, i ja imam djecu tinejdžere. Stalno se svađamo oko toga da ne treba da jedu u svojoj sobi i da treba da vraćaju prljave sudove u kuhinju. Zaprijetio sam im da će im se useliti miš, što će dovesti do useljavanja još njegovih prijatelja u kuću. Umorio sam se od ponavljanja jednog te istog i odlučio sam da im dam lekciju”, objašnjava tata.

“Kupio sam u prodavnici pakovanje crnog pirinča i zrna posuo po njihovom ormaru, pod krevetom. Izgledalo je kao mišji izmet. Prepali su se, i ne moram posebno da ističem, ali više nemamo problem sa čišćenjem sobe”, objasnio je Čad.

Njegov post na društvenim mrežama podijeljen je više od 87.000 puta, a zahvalni roditelji ga hvale u komentarima govoreći kako će i sami da probaju trik. Neki su ga prozvali genijalcem, drugima je snalažljiv, a većina kaže da je duhovit.

(B92)

Danas objavljeno

Pao Netflix zbog Harija i Megan

Vanja A

Izabran najbolji modni dizajner u 2022. godini

Vanja A

Džim Morison: Poročni pjesnik, genije među rokerima, zaljubljen u šamane i smrt

Vanja A

Ostavite komentar