Snabdijevanje NVIDIA RTX 2060 12 GB će biti poboljšano ulaskom u 2022. - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Snabdijevanje NVIDIA RTX 2060 12 GB će biti poboljšano ulaskom u 2022.

Čini se da je najnoviji pokušaj NVIDIA-e da ublaži kontinuirane probleme sa snabdevanjem grafičke kartice ponovnim pokretanjem RTX 2060 u verziji od 12 GB uglavnom pare – bar još neko vrijeme.

To što lansiranje novih, 12 GB kartica nije čak ni dočekano sa zvaničnim NVIDIA MSRP-om, bio je čudan a skoro potpuni nedostatak dostupnosti bilo koje od ovih kartica samo za partnere nakon samog lansiranja, samo je dodalo so na ranu.

Prema PC Gamer-u, pozivajući se na portparola NVIDIA-e, stvarni porast proizvodnje kartica će se desiti „(…) počevši od kraja decembra i početkom januara“. Čak i kada se to dogodi, potencijalni kupci RTX 2060 12 GB kartica i dalje će morati da se bore sa apsolutnim nedostatkom strukture cena na trenutnom tržištu, a odsustvo MSRP-a u suštini daje čitavom NVIDIA lancu snabdevanja način da radi i ostvaruje profit u magli, određujući sopstvene cene isključivo u skladu sa mehanizmima ponude i potražnje.

tabela_2.jpg

Sama NVIDIA, AIB partneri, distributeri i trgovci na malo – svi oni naizgled mogu da dodaju bilo koju maržu za koju smatraju da će se potražnja na tržištu održati. Ne čini se da će treći životni vek NVIDIA RTX 2060 12 GB učiniti mnogo za poboljšanje realne situacije za potrošače – ali prodavci sada mogu da prodaju tehnologiju staru tri godine po bilo kojoj ceni na tržištu. Kako će ovo kupci prihvatiti, ostaje da se vidi.

Danas objavljeno

Google Search će sada prikazivati 6 strana rezultata pretrage umjesto jedne

Vanja A

Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

Vanja A

Kako izgleda unutrašnjost laptopa sa ugljeničnim vlaknima?

Vanja A

Ostavite komentar