Smrt prvog supruga Brigitte Macron dugo je krila: Njega i djecu ostavila zbog 15-godišnjeg učenika - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Smrt prvog supruga Brigitte Macron dugo je krila: Njega i djecu ostavila zbog 15-godišnjeg učenika

Prvi suprug Brigitte Macron, Andre-Louis Auziere preminuo je u decembru 2019.

Brigitte Macron (68) rijetko se odvaja od svog 24 godine mlađeg supruga, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Njihova ljubavna priča je u početku izazivala dosta kontroverze. Poznato je da su se zbližili još u srednjoj školi u Amiensu 1993. kada je on imao 15 godina i ona je radila kao učiteljica književnosti. Znali su da će naići na brojne osude javnosti pa su svoju vezu dugo držali u tajnosti.

Zbog Emmanuela je Brigitte ostavila svog supruga Andrea-Louisa Auziera s kojim je dobila kćeri Tiphaine (37) i Laurence (44) te sina Sebastiana (46). Andre je predao zahtjev za razvod, koji nije baš prošao glatko, a tek je bio služben 2006.

Bankar se potpuno povukao iz javnosti i nije želio imati veze s medijima. Čak je i vijest o njegovoj smrti 2019. dugo čuvana u tajnosti, do 8. oktobra 2020. kada je mlađa kći Tiphanie u kolumni Paris Matcha otkrila da je 68-godišnji Andre umro krajem prošle godine.

– Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. decembra. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformist koji je svoju anonimnost cijenio više od svega. To se mora poštovati, istaknula je.

Andre je pokopan na groblju Père-Lachaise u Parizu, poznatom kao vječno počivalište Jima Morrisona i Oscara Wildea. Brigitte nije komentirala njegovu smrt.

Inače, bivša učiteljica književnosti nije dugo čekala nakon razvoda i udala se za Emmanuela 2007. On je odlučio da neće imati djece.

– To je odluka koju sam sam donio. Brigitte, moja supruga, imala je troje djece. Neki su već bili odrasli kada sam je upoznao, neki su bili manji. A onda smo si postavili to pitanje. Smatrali smo da je najvažnija stvar da ih izvedemo na pravi put i da ih volimo i sada na kraju imam sedmero unuka. Nisam imao potrebe imati biološku djecu. Ono što je jedino važno da se volimo i prihvatamo jedni druge, ispričao je Emmanuel.

Francuska novinarka Gael Tchakaloff zadnjih godina je pisala biografiju ‘As Long as We’re Together’ o paru, koja je nedavno izašla, a otkrila je da Macron suprugu zove svakih sat i po, te da jedno pred drugim nemaju nikakvih tajni.

– Imaju zajednički raspored, u svakom trenutku znaju što onaj drugi radi. Predsjednik odlazi u krevet nakon razgovora sa ženom koja je zaljubljena u njega. Ona ponekad drijema i uopće ne čuje što joj govori, ali većinu vremena ona ga čeka, napisala je Gael.

Istaknula je da su supružnici i dalje jako zaljubljeni. ‘Uvijek se dodiruju i ljube u obraz’, otkrila je novinarka.

Poznato je i da je Emmanuel jako blizak sa svojom majkom Francoise, a Tchakaloff je napisala da su Brigitte i ona prijateljski nastrojene jedna prema drugoj, uprkos tome što predsjednikovi roditelji nekad nisu podržavali kontroverznu vezu i poslali su ga u Pariz kada su saznali za sve dok je bio srednjoškolac.

Svojedobno je Emmanuelova komšinica daktilografkinja otkrila da joj je Macron dok je bio učenik, donio erotsku knjigu od 300-tinjak stranica koju je sam napisao i htio da ona pretipka. Izmijenio je imena, ali bilo je jasno da piše o svojoj učiteljici Brigitte i sebi.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Danas objavljeno

Svijet cipela: Obuća za sastanke u Metaverseu, održivost i sve nijanse zelene boje

Vanja A

Nacisti su joj u logoru oduzeli bebu, a 75 godina kasnije dogodilo se čudo: ‘Nisam mogla vjerovati!‘

Vanja A

Razvodi se William Levy: Objavio, zatim požalio

Vanja A

Ostavite komentar