Smrt pjevača narodne muzike još uvijek je misterija, a porodica živi u strahu - BIGportal.ba
Ex Yu

Smrt pjevača narodne muzike još uvijek je misterija, a porodica živi u strahu

O detaljima i danas se priča i mnogi su i dalje potreseni stravičnim događajem.

Dušan Kostić, popularni pjevač narodne muzike, preminuo je 13. maja 1996. godine, a njegova smrt i 23 godine kasnije prekrivena je velom tajne.

Bilo je to 13. maja 1996. godine oko 18.50 časova“, pisalo je u kratkom izvještaju policije.

Navodi se da je Dušan “viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio“.

Jedini očevidac skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovjek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pjevač. Kostićevo tijelo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su vjerovali da je pjevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu.

Treća verzija pak sigurno je i najčudnija – Duško je sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobjegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Dušanova supruga Nevenka i ćerke tvrdile su da mnogo toga ne razumiju.

U cijelom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svjedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo vidio nekog čovjeka kako skače”, otkrila je Nevenka svojevremeno.

Na mjestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima.

I taj dio je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno”, poručila je supruga pokojnog glumca, koja nikada nije željela mnogo da detaljiše na tu temu.

Prije svega, željela je da sačuva ćerke od mogućih neprijatnosti.

Kad bih pristala da pričam o Dušku, vjerovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živio prije nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me”, kazala je svojevremeno gospođa Vukadinović, sigurna da “tu nisu čista posla”.

Inače, nekoliko dana nakon tragedije na adresu gospođe Nevenke, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živio posljednje dane stiglo je kratko pismo u kojem je pisalo:

“Mnogo vas volim, oprostite mi”.

Nije bilo ni potpisa ni pečata na koverti.

Glossy

Danas objavljeno

Estrada na promociji čarapa kod Brene!

Vanja A

Marija Šerifović o bijesnom ispadu

Vanja A

Seku Aleksić blokirao kolega na Instagramu

Vanja A

Ostavite komentar