Smrt našeg legendarnog glumca i dalje je misterija - BIGportal.ba
Ex Yu

Smrt našeg legendarnog glumca i dalje je misterija

Glumac se udavio u reci

Predrag Laković, bio je jedan od naših omiljenih glumaca. Rođen je 1928. godine u Skoplju, ali je srednju školu završio u Peći. Upisao je Akademiju za pozorišnu umetnost i studirao je u klasi sa Oliverom Marković, Đuzom Stojiljkovićem, Vlastom Velisavljevićem, Mihailom Viktorovićem.

Diplomirao je 1952. godine u klasi profesora Mate Miloševića. U Parizu je usavršavao pantomimu kod Marsela Marsoa i Žaka Lekoka. Glumačku karijeru je započeo na sceni Beogradskog dramskog pozorišta . Publika ga pamti po ulozi Bobinog ujaka Koste Pavlovića iz serije “Bolji život”, a ostvario je još dosta zapaženih uloga u “Kamiondžijama”, “majstori, majstori”, “Priče iz Nepričave”, “Život je lep”, “otac na službenom putu”, “Sivi dom” i mnoge druge.

Poslednju ulogu odigrao je u filmu “Crna mačka, beli mačor” , ali kraj snimanja nije doživeo. Udavio se na Mrtvoj Tisi pod nerazjašnjenim okolnostima, kod Čuruga, 9. septembra 1997. godine, gde je imao vikendicu na Bisernom ostrvu, na kojoj je provodio dosta vremena nakon smrti brata i supruge.  Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

Danas objavljeno

Bojana Gregorić Vejzović: Za Borisa sam se udala bez pristanka roditelja

Vanja A

Karleuša dala novac da spasi kravu Slavicu

Vanja A

Maša Terzić proslavila rođendan – blistala u pripijenoj haljini

Vanja A

Ostavite komentar