7. Maja 2022.

Smrt našeg legendarnog glumca i dalje je misterija

Big Portal

Predrag Laković, bio je jedan od naših omiljenih glumaca. Rođen je 1928. godine u Skoplju, ali je srednju školu završio u Peći. Upisao je Akademiju za pozorišnu umetnost i studirao je u klasi sa Oliverom Marković, Đuzom Stojiljkovićem, Vlastom Velisavljevićem, Mihailom Viktorovićem.

Diplomirao je 1952. godine u klasi profesora Mate Miloševića. U Parizu je usavršavao pantomimu kod Marsela Marsoa i Žaka Lekoka. Glumačku karijeru je započeo na sceni Beogradskog dramskog pozorišta . Publika ga pamti po ulozi Bobinog ujaka Koste Pavlovića iz serije “Bolji život”, a ostvario je još dosta zapaženih uloga u “Kamiondžijama”, “majstori, majstori”, “Priče iz Nepričave”, “Život je lep”, “otac na službenom putu”, “Sivi dom” i mnoge druge.

https://www.instagram.com/tv/CXduJ0HjRUJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Poslednju ulogu odigrao je u filmu “Crna mačka, beli mačor” , ali kraj snimanja nije doživeo. Udavio se na Mrtvoj Tisi pod nerazjašnjenim okolnostima, kod Čuruga, 9. septembra 1997. godine, gde je imao vikendicu na Bisernom ostrvu, na kojoj je provodio dosta vremena nakon smrti brata i supruge.  Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare