Smjena Miće Mićića sutra na Predsjedništvu SDS-a - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Smjena Miće Mićića sutra na Predsjedništvu SDS-a

Predsjedništvo SDS sutra će raspustiti Gradski odbor SDS Bijeljina koji vodi Mićo Mićić, saznaje BN TV u krugovima bliskim predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću.

Do ove odluke je došlo nakon što je Mićo Mićić samovoljno kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potpisao koalicioni sporazum sa Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajednički nastup na lokalnim izborima.

Predsjedništvo SDS-a je prošle sedmice odbilo ovaj sporazum i ostavilo Mićiću prostor da iznađe izlaznu strategiju i poništi Sporazum o koaliciji sa Dodikom i njegovim SNSD-om.

Mićić je uprkos odluci Predsjedništva nastavio da pravda svoj potez, koji se u javnosti tumači izdajom stranke koja mu je obezbijedila da bude u vrhu SDS-a i da obavlja značajne funkcije.

Mićić kaže da ima podršku Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a, a kako saznajemo večeras pokušava da, prije sjednice Predsjedništva SDS-a, održi i sjednicu Gradskog odbora SDS-a Bijeljina kako bi dobio podršku za koaliciju sa Dodikom i SNSD-om.

Šira javnost potez Mića Mićića smatra izdajom SDS-a, stranke koja ga je dva puta imenovala za ministra u vladi RS, a od 2005. godine nalazi se na funkciji prvog čovjeka Bijeljine.

(BN)

Danas objavljeno

Protesti: “Idite vi u Njemačku, Fadile odlazi”

M.

Kolaps u Zagrebu: 1.000 došlo na vakcinu bez termina, muškarac kolabirao

M.

“Zapad je prešao sve crvene linije”

M.

Ostavite komentar