9. Marta 2020.

Smjena Miće Mićića sutra na Predsjedništvu SDS-a

Big Portal

Do ove odluke je došlo nakon što je Mićo Mićić samovoljno kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potpisao koalicioni sporazum sa Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajednički nastup na lokalnim izborima.

Predsjedništvo SDS-a je prošle sedmice odbilo ovaj sporazum i ostavilo Mićiću prostor da iznađe izlaznu strategiju i poništi Sporazum o koaliciji sa Dodikom i njegovim SNSD-om.

Mićić je uprkos odluci Predsjedništva nastavio da pravda svoj potez, koji se u javnosti tumači izdajom stranke koja mu je obezbijedila da bude u vrhu SDS-a i da obavlja značajne funkcije.

Mićić kaže da ima podršku Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a, a kako saznajemo večeras pokušava da, prije sjednice Predsjedništva SDS-a, održi i sjednicu Gradskog odbora SDS-a Bijeljina kako bi dobio podršku za koaliciju sa Dodikom i SNSD-om.

Šira javnost potez Mića Mićića smatra izdajom SDS-a, stranke koja ga je dva puta imenovala za ministra u vladi RS, a od 2005. godine nalazi se na funkciji prvog čovjeka Bijeljine.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare