25. Decembra 2019.

Smjena Lukača zahtjev i “Pravde za Davida”

Big Portal

“Jedan od naših prvih zahtjeva bio je, a i danas je – ostavka ministra policije Dragana Lukača i njegovo procesuranje”, dodaju u saopštenju.

Navode da se na današnji dan obilježava tačno godinu dana od početka, kako su saopštili, otvorene policijske represije prema porodici Dragičević, ali i ljudima koji su uz porodicu kao podrška.

Podsjetili su na ta dešavanja.

“Tog tužnog i sramnog 25. decembra 2018. godine otpočela je policijsko-tužilačka akcija protiv neformalne grupe građana ‘Pravda za Davida’ sa ciljem da se konačno stavi tačka na taj slučaj koji mjesecima potresa Banju Luku, ali i region. Uhapšeni su roditelji ubijenog momka Suzana i Davor i nekoliko aktivista grupe. Trg, na kom smo se okupljali mjesecima, blokirale su specijalne jedinice policije naoružane do zuba i sa fantomkama na glavama. Nasrnuli su na ljude koji su se zatekli na trgu i u nevjerici gledali šta se dešava pred njihovim očima. Ružna i tužna slika poslata je iz Banje Luke u svijet. Svjetski mediji pisali su o toj sramoti”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je, pored svega, ta neformalna grupa nastavila da postoji i da djeluje, ali u mnogo težim okolnostima.

Prvi i osnovni razlog okupljanja jeste, naveli su, sramna konferencija za novinare od 26. marta 2018. godine na kojoj je slučaj stradanja Davida Dragičevića gotovo zaključen i koji je povod izlaska velikog broja građana na Trg Krajine u Banjoj Luci.

Fena

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare