10. Novembra 2021.

Šmit dao podršku UIO, IDDEEA i Agenciji za lijekove

Iz OHR je saopšteno da je posjeta Šmita bila s ciljem da institucijama da podršku i iskaže uvažavanje za značajan posao koji ove institucije obavljaju za sve građane Bosne i Hercegovine.

– Institucije koje sam danas posjetio pružaju prijeko potrebne usluge svim građanima ove zemlje. Pokušaji podrivanja ovih državnih institucija ne samo da predstavljaju ozbiljno osporavanje sa pravnog i političkog stanovišta, nego bi takođe rezultirali i ogromnim praktičnim problemima za građane. Bez ovih institucija, građanima bi bili uskraćeni lični i putni dokumenti, što bi im praktično onemogućilo da putuju i susreću se sa ostatkom svijeta. Financijski tokovi sa svim nivoima vlasti bili bi prekinuti, a osnovne usluge građanima bi bile ugrožene. Posebno zabrinjava činjenica da bi, u toku ove globalne pandemije, građanima bilo uskraćeno pouzdano snabdijevanje visokokvalitetnim lijekovima – izjavio je Šmit.

Kako je rečeno, Šmit je iskoristio ovu priliku da izrazi zahvalnost za ogroman doprinos koje ove tri agencije, zajedno sa svim ostalim institucijama na državnom nivou, daju svim građanima Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, vlast u Republici Srpskoj, te Rusija i Kina, ne priznaju Šmita za visokog predstavnika u BiH, jer na tu poziciju nije imenovan rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN.

SrpskaInfo

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare