Šminkerka objasnila: Trik kako da vaš parfem traje duže - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šminkerka objasnila: Trik kako da vaš parfem traje duže

Vaš tip kože utiče na to koliko dugo traje vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo – ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata.

Možda pravite jednu uobičajenu grešku zbog koje se vaš parfem brzo troši. Parfem je dinamičan i na svakom pojedincu miriše drugačije. Note mirisa mogu da se menjaju u zavisnosti od PH vrednosti vaše kože, gradivnih komponenata parfema, telesne temperature itd. Svaki od ovih faktora može da utiče na interakciju vaše kože sa svakim mirisom.

Zato, primera radi, možete da obožavate miris parfema vašeg prijatelja, ali isto tako da kada ga vi stavite – da vam se ne svidi.

Vaš tip kože utiče na to koliko dugo traje vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo – ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata.

Zašto parfem duže traje na koži koja je negovana

Foto: pyrozhenka/Shutterstock
Ukoliko namažete hidrantnu kremu na pulsne tačke, miris će se duže sadržati. A budući da većina nas uvek ima sa sobom kremu za ruke, možete brzo obaviti celi proces.

“Koža koja je negovana i hidratizovana, na njoj parfem duže traje”, kaže slavna šminkerka Rouzi Džonston.

To je zato što zdrava, hidrirana, lipidna barijera nudi prirodnija ulja za koja se miris može “prilepiti”, dok će se tečnost jednostavno raspršiti po ispucanom telu.

Nakon tuširanja, Džonston, takođe, preporučuje nanošenje parfema, ali nakon hidratacije kože.

“Nakon tuširanja, samo malo prosušite telo i nanesite hidrantnu kremu kako biste ‘zarobili’ svu tu vodu. Nakon toga, stavite svoj omiljeni parfem”.

Danas objavljeno

Moćno izdanje slavne glumice u fokus ne stavlja raskošno poprsje, već…

Zeljka

“Zaboravili ste da sam i ja ljudsko biće, osjećam se poniženo”

Zeljka

Prvi put nakon 40 godina – ABBA na crvenom tepihu

Zeljka

Ostavite komentar