22. Oktobra 2022.

Smijenjena dva ministra u Vladi Crne Gore

Big Portal

Ministri su smijenjeni na sinoćnjoj sjednici na prijedlog crnogorskog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, koji je u obrazloženju naveo da je od izglasavanja nepovjerenja njegovoj Vladi 19. avgusta javno djelovanje Konjevića i Krivokapića u kontinuitetu odstupalo od zvaničnih stavova Vlade.

Abazović je u obrazloženju dodao da je njihovo rukovođenje resorima odbrane i inostranih poslova u velikoj mjeri otežalo rad 43. Vlade do izbora Vlade u novom sastavu.

Za smjenu Konjevića i Krivokapića glasao je 41 poslanik Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Demokrata Crne Gore i koalicije “Crno na bijelo”. U sali crnogorskog parlamenta za vrijeme glasanja nisu bili poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije, Bošnjačke stranke i Albanske liste.

Na skupštinskom glasanju nekoliko minuta prije ponoći poslanici nisu izabrali sudije Ustavnog suda, čime je Crna Gora bez Ustavnog suda, odnosno blokirano je njegovo funkcionisanje, zbog nedostatka kvoruma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare