Smijeh joga protiv stresa je toliko bizarna da nam je izazvala stres - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Smijeh joga protiv stresa je toliko bizarna da nam je izazvala stres

Da li ste čuli za terapiju smijehom za oslobađanje stresa ili, kako je neki zovu, “smijeh jogu”? U pitanju je oblik “vježbanja” u sklopu kojeg treba da se smijete, i smijehom ćete tako da se riješite stresa. Iako čitava ova priča ima nekakvu teorijsku osnovu – smijeh je, svi se slažu, i te kako zdrav za psihu – tek sada smo vidjeli kako smijeh joga zaista izgleda i iskreno se pitamo šta nije u redu sa ovim svijetom.

Ovih dana se na društvenim mrežama zaviralio snimak grupe praktikanata smijeh joge, koji su gostovali kod Nataše Pavlović u emisiji “Praktična žena”. Iako je emisija snimljena prije tri godine, ovaj isječak je tek sada postao popularan, prije svega zbog izuzetno čudnog, a i pomalo uznemirujućeg sadržaja.

Pogledajmo:

Dakle, na pitanje voditeljke kako smijeh joga uopšte funkcioniše, instruktori kreću da se smiju na silu i da idu od čovjeka do čovjeka, rukujući se i smijući se na silu. Ovo, valjda, treba da ima pozitivan efekat na psihu, ali i na sveobuhvatno stanje organizma jer smijeh produžava život. I, ruku na srce, pravi smijeh zaista utiče izuzetno dobro na svaki djelić vašeg bića (osim možda na kožu lica, jer se stvara bore) ali ključna riječ ovde je “pravi”.

Iskren smijeh. Kad čujete nešto smiješno ili vidite kako neko ispred vas padne, pa ne možete da prestanete da se smijete iako u suštini znate da ste loša osoba zbog toga, ali vam je svejedno jako smiješno. Dakle, onaj smijeh kada mislite da ćete se upuškiti, ali vam je nekako čak i činjenica da vam se piški odjednom jako smiješna i ne možete nikako da prestanete sa smijehom. To liječi. To produžava život. To vas oslobađa sresa.

Ovo što smo upravo vidjeli može jedino da vas, kako je to lijepo sročio jedan komentator ispod snimka na Jutjubu, oslobodi zdravog razuma, a ne stresa. Zapravo, prilčno sam sigurni da ste i vi doživjeli ogroman stres od samog gledanja ovog snimka, jer je i transfer blama sigurno neka vrsta stresa!

U svakom slučaju, smijeh joga je definitivno jedna od najčudnijih stvari koje smo do sada vidjeli.

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

Tata Makaroni dao sinu ime HTML

Zeljka

Buran život Fare Fosit i Rajana O’Nila: Droga, prevare, problematičan odnos sa djecom

Zeljka

Nova “igračka” Džefa Bezosa?

Zeljka

Ostavite komentar