"Smijao sam se na – 'Jokić će biti dobar defanzivac' – sada sam bijesan" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Smijao sam se na – ‘Jokić će biti dobar defanzivac’ – sada sam bijesan”

Srpski košarkaš Nikola Jokić jedan je od najpotcenjenijih odbrambenih košarkaša na svetu.

Mnogi kritikuju centra Denvera zbog slabog zalaganja u defanzivni, međutim podatak koji je izvukao novinar Met Mur govori nam da je Jokić jedan od najboljih “pik-en-rol” odbrambenih centara.

Veliki broj timova pokušava da napadne odbranu Denvera putem “pik-end-rola”, odnosno da igra kroz Jokića koji je dosta sporiji od protivničkih bekova.

Međutim, to baš i nije najbolji način da se ugrozi koš Denvera, pošto je Jokić ove sezone jedan od najboljih odbrambenih košarkaša u branjenju pomenutog “pik-end-rola”.

Jokić je ove takmičarske godine branio ukupno 515 “pik-end-rolova” i dopušta najmanje poena po posedu od svih centara u ligi, koji su minimum 500 puta bili “uvučeni” u pik-end-rol.

U poređenju, Gober, najbolji defanzivac u NBA u sezoni 2018/2019, nalazi se na četvrtom mestu, dok je Džoel Embid na tek devetom.

Takođe, Jokić se nalazi na četvrtom mestu po broju iznuđenih izgubljenih lopti protivnika kada brani “pik-end-rol”.

Generalno srpski košarkaš ne spada među najbolje najbolje defanzivce u NBA, ali ove sezone sjajno brani pomenutu akciju protivnika koja je osnov mnogim timovima.

Isto bih naglasio da je ovo veoma uznemirijuće za mene jer sam se smejao u lice Adamu Maresu (novinaru iz Denvera) koji mi je pričao da će Jokić biti dobar defanzivac. Sada sam besan na sebe“, napisao je Mur na Tviteru.

Danas objavljeno

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ćaćić: Nadam se da nećemo igrati dubl sa Hrvatima

Vanja A

“Federer je uradio pravu stvar”

Vanja A

Ostavite komentar