Smeće u centru: Stiglo izvinjenje - BIGportal.ba
Banja Luka

Smeće u centru: Stiglo izvinjenje

Centar Banjaluke osvanuo je jutros zatrpan smećem, nakon koncerta Lepe Brene i finala nagradne igre koju je na Trgu Krajine priredila Banjalučka pivara. Građani koji su u nedjeljno jutro prolazili centrom grada, preskakli su hrpe smeća i plastičnih čaša, a ružnu sliku grada koju niko ne pamti u posljednje vrijeme,…

Centar Banjaluke osvanuo je jutros zatrpan smećem, nakon koncerta Lepe Brene i finala nagradne igre koju je na Trgu Krajine priredila Banjalučka pivara.

Građani koji su u nedjeljno jutro prolazili centrom grada, preskakli su hrpe smeća i plastičnih čaša, a ružnu sliku grada koju niko ne pamti u posljednje vrijeme, mnogi su i fotografisali i dijelili na društvenim mrežama.

Iz Banjalučke pivare poručili su da su uplatili 500 KM za čišćenje javne površine Gradskoj upravi, u skladu sa rješenjem, i to još 18. juna.

Međutim, u Odjeljenju za komunalne poslove kažu da je došlo do velikog nesporazuma, te da se navedena uplata trebala odnositi isključivo na čišćenje čepova i koverata koji su dovezeni na trg, u okviru nagradne igre. Organzitaor je, kako navode, posebno trebao angažovati “Čistoću” da ukloni ostali otpad.

– Nastao je nesporazum na relaciji Odjeljenja za komunalne poslove, “Čistoća” i organizator. Izvinjavam se građanima za jutrošnju sliku – rekao je načelnik ovog Odjeljenja Petar Bilčar, dodajući da su izdali nalog preduzeću “Čistoća” i da je otpad uklonjen iz centra grada.

Direktor tog komunalnog preduzeća Aleksandar Bajić kaže da su, nakon naloga iz Grada, njihovi radnici za dva i po sata očistili cijeli trg.

– Komunikacija je mogla da bude na drugačijem nivou. Mi imamo sa Gradom sporazum da čistimo standardne stvari, ali sve naknadno se dodatno ugovara. I procedura je inače da organizatori događaja posebno sklapaju ugovor sa nama ili nekom drugom firmom da očisti smeće – pojašnjava Bajić, napominjući da njihovi radnici nakon koncerta uglavnom do 7.30 sve završe.

Kako navodi, ovo je sada bila vanredna situacija, povukli su ljude i mašine da rade nedjeljom, pa će i tarifa za ovu uslugu biti viša, ali nije precizirao koliko.

– Grad je tražio da hitno izađemo na teren i obećali su da će nam sve biti refundirano- zaključio je Bajić.

Podsjetimo da je centralna saobraćajnica vikendom inače pretvorenau pješačku zonu, te danas automobili nisu saobraćali ovom ulicom.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 20.10.2021. godine

Vanja A

Ilić: Nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka 26. oktobra

M.

Više ulica u Banjaluci dobija novu rasvjetu: Svijetlo za prigradska i seoska naselja

M.

Ostavite komentar