Smanjuje se broj oboljelih na respiratoru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Smanjuje se broj oboljelih na respiratoru

U Srbiji je u posljednjih 24 sata registrovano 93 pacijenata zaraženih virusom korona od 4.550 testiranih, dok su od posljedica bolesti preminule četiri osobe.

Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo 9.557 osoba, preminulo je 197, a ukupno izliječeno 1.574 pacijenata.

Posebno je pozitivna informacija da i broj pacijenata na respiratoru opada, pa ih je sada 53.

Shodno smirivanju epidemije, od juče su ublažene i pojedine mjere restrikcije, pa su sa radom počeli restorani i kafići, kao i gradski prevoz u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Od 8. maja biće uspostavljen gradski saobraćaj u Beogradu, a istog dana biće otvoreni i tržni centri. Od 11. maja biće otvoreni vrtići i produženi boravak, dok je za avio-saobraćaj predviđeno puštanje 18. maja.

Ukidanje vanrednog stanja očekuje se sutra, a već od četvrtka neće biti policijskog časa, ali neke mjere uvedene tokom borbe sa virusom korona ostaju i dalje na snazi.

Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu Danica Grujičić najavila je da će već od sljedeće sedmice početi operacije pacijentkinja sa karcinomom dojke koje su na listi čekanja i napomenula da za njih neće biti potrebna potvrda da su kovid-negativne.

  • U narednom periodu biće operisano najviše karcinoma dojki. Moramo da krenemo zato što najveći broj – oko 150 malignih čeka na operaciju, a ima i dosta ostalih pacijenata. Što se hirurgije tiče, mislim da će već od sljedeće nedjelje ići svojim redosljedom – rekla je Grujičićeva za RTS.

RTS

Danas objavljeno

PREMINUO FEĐA STOJANOVIĆ: Glumac izgubio bitku sa teškom bolešću u 73. godini

M.

Dodik: Srpska i njeni predstavnici učinili sve da vakcine budu kupljene

M.

Nov incident u Hrvatskoj: “Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati”; osumnjičena 21 osoba; samo tri idu u pritvor

M.

Ostavite komentar