Smanjiti upotrebu službenih vozila u javnom sektoru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Smanjiti upotrebu službenih vozila u javnom sektoru

Poslanik PDP–a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković uputio je u parlamentarnu proceduru inicijativu kojom zahtjeva da Narodna skupština obaveže Vladu da u narednom periodu obilježi sva službena vozila u javnom sektoru.

Pored toga, u inicijativi je naznačena i odredba koja podrazumijeva ograničavanje cijene službenih automobila na 50 hiljada maraka sa PDV– om prilikom nabavke, kao i uspostavljanje registra svih tih vozila.

Stanivuković kaže da se godišnje potroši oko pola miliona maraka na gorivo za službena vozila koja se koriste u neslužbene svrhe.

Generalni sekretar PDP– a Milko Grmuša podsjetio je da se glavne zamjerke Glavne službe za reviziju u njihovom izvještaju o javnom sektoru iz 2016. godine, odnose na nepostojanje okvira koji bi uopšte definisao nabavku službenih automobila.

Iz PDP–a pozivaju Narodnu skupštinu Republike Srpske da uvaži zahtjeve Glavne službe za reviziju RS, te obaveže Vladu da poštuje preporuke krovne institucije za kontrolu nepravilnosti u javnom sektoru.

BN TV

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar