SM o nastavku privremenog finansiranja institucija - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SM o nastavku privremenog finansiranja institucija

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar. Odlučivanje Savjeta ministara o ovoj tački dnevnog reda odgođeno je 27. jun, a potom i 2. jula zbog neprisustva ministra finansija i trezora u tehničkom mandatu…

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar.

Odlučivanje Savjeta ministara o ovoj tački dnevnog reda odgođeno je 27. jun, a potom i 2. jula zbog neprisustva ministra finansija i trezora u tehničkom mandatu Vjekoslava Bevande, čije je ministarstvo predlagač ove tačke.

Tada su sa dnevnog reda skinute i ostale tačke, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora jer je praksa da kada nema nekog ministra na sjednici tačke čiji je predlagač ministarstvo na čijem je on čelu budu odgođene.

Na dnevnom redu sjednice su informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za maj – prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Pred ministrima će biti i prijedlozi odluka o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, odnosno državnog zatvora u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži, te o prestanku rada Јedinice za sprovođenje Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda.

Na dnevnom redu je nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji projekta auto-puta/brzi put Sarajevo-Beograd-Sarajevo, te informacija o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu “Izgradnja auto-puta/brzog puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo”.

Na prijedlog Pravobranilaštva BiH, ministri bi trebalo da se izjasne o informaciji o podnesenom zahtjevu “Hrvatske elektroprivrede” za mirno rješenje spora protiv BiH u vezi sa investicijom “Hrvatske elektroprivrede” u izgradnju Rudnika i Termoelektrane “Gacko”.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od januara do marta ove godine i o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018, najavljeno je iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

Na dnevnom redu su i nacrti sporazuma o finansiranju i projektu između BiH, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora, zatim Republike Srpske, koju predstavlja Ministarstvo finansija, grada Gradiška i KFV /Njemačka razvojna banka/ u iznosu od 10.266.845 evra – prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška – faza prva, i drugi od 3.800.000 evra – prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška.

Pred ministrima će se naći Nacrt amandmana broj dva na Ugovor o finansiranju između BiH, Republike Srpske i Evropske investicione banke i naknadno izmijenjen Amandmanom broj jedan na Ugovor o finansiranju/Hitna pomoć u slučaju poplava i prevencija sa osnovama za zaključivanje.

Biće riječi i o Nacrtu sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom – BiH šest, sa osnovama za zaključivanje tog sporazuma.

Na dnevnom redu su i informacija o IPA 2019. i IPA 2020. programima za BiH i informacija o izradi i ažuriranju Јedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata BiH, informacija o perspektivama za BiH za period 2020–2022. godine.

Na sjednici bi trebalo da bude razmotren Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Sjednica će biti održana u zgradi zajedničkih institucija BiH sa početkom u 10.00 časova.

Klix.ba

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar