Služiće učenicima, ali i klubovima: Sportska dvorana na Laušu do 5. novembra - BIGportal.ba
Banja Luka

Služiće učenicima, ali i klubovima: Sportska dvorana na Laušu do 5. novembra

Izgradnja nove sportske dvorane na Laušu, uz jednu od najvećih banjalučkih osnovnih škola “Sveti Sava”, trenutno je u konstruktivnoj fazi, a rok za završetak radova je 5. novembar ove godine.

Rekao je to za “Glas Srpske” direktor ove škole Miroslav Popržen i dodao da su kamioni i bageri svakodnevno na terenu kako bi se radovi što prije priveli kraju i dvorana stavila na raspolaganje učenicima i sportskim klubovima.

“Staru dvoranu za časove fizičkog vaspitanja koristiće učenici od prvog do petog razreda, a novu dvoranu učenici od šestog do devetog razreda osnovne škole. Novom dvoranom će se u nenastavnom periodu moći poslužiti i sportski klubovi”, kazao je Popržen.

Dodao je da će ova dvorana imati veliki značaj za poboljšavanje kvaliteta obrazovnog procesa, jer do sada nije bilo moguće održavanje nastave fizičkog vaspitanja za svu djecu iz ove škole.

Privodi se kraju izgradnja i sportske dvorane u naselju Starčevica, a nakon završetka radova na opremanju ovaj objekat biće stavljen u funkciju, jer je grad pribavio upotrebnu dozvolu, saopštili su iz Gradske uprave. Dodali su da je tim povodom gradonačelnik Draško Stanivuković obišao prvu dvoranu na Starčevici, koja je prvenstveno namijenjena učenicima OŠ “Branko Radičević”, koji su izgradnjom dvorane dobili optimalne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja.

Naveli su da je ovaj objekat od velikog značaja za sve građane jer pruža mogućnost za vannastavne aktivnosti.

“Na ovaj način brojni talentovani sportisti i sportski klubovi dobiće odlične uslove za treniranje”, kažu u Gradskoj upravi.

Stanivuković je rekao da preostaje još da se Skupštini grada uputi odluka o dodjeli dvorane na upravljanje Sportskom centru “Borik” i da dvorana zaživi u punom kapacitetu.

“Do tada će dio sportskih kolektiva rekreativno koristiti dvoranu” , kazao je Stanivuković.

Naglasio je da će za izgradnju dvorane na Laušu, za koju je prethodna administracija izdvojila oko 100.000 KM, u saradnji sa republičkim institucijama biti obezbijeđeno više od milion i po KM.

Starčevica

Direktor SC “Borik” Nenad Talić kazao je da očekuje da će sportisti i rekreativci što prije moći koristiti dvoranu na Starčevici. Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je da je izgradnjom dvorane grad dao doprinos obrazovno-vaspitnom procesu.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 06.decembar 2022. godine

Vanja A

STANIVUKOVIĆ: Grijanje će biti momentalno poboljšano

M.

Uslovi i obaveze sklapanja plaše omladinu: Maloljetnički brakovi u Banjaluci vrlo rijetki

M.

Ostavite komentar